25 / 04 / 2024

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..



Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge yayımlandı.


Bu genelge kapsamında, tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. Peki, tapu harcı elektronik ortamda nasıl ödenir? İşte ödeme şekli:


Tapu harcı ve/veya damga vergisinin elektronik ortamda ödenmesi

1) Gerçek veya tüzel kişiler, T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait olan " Yeni İnternet Vergi Dairesi" https://intvrg.gib.gov.tr adresini kullanarak, "T.C. Kimlik No ile

Giriş" veya "Kullanıcı Girişi" (tüzel kişiler için) bölümünün seçiminden sonra açılan sayfada "Borç Sorgulama" başlığında bulunan "Tapu Harcı Sorgulama ve Ödeme" sekmesinde açılan pencereye ödemenin türü ile gerçek veya tüzel kişinin cep telefonuna gönderilen 12-13 haneli seri numarasını girerek, sorgulama sonucunda tahakkuk eden tutarın ödemesini kredi kartı ile gerçekleştirilebileceklerdir.


2) Yeni İnternet Vergi Dairesi üzerinden sorgulanan numaralar için geçerli olan kurallara göre; gerçek kişi olarak siteye "T.C. Kimlik No ile Giriş" kısmından giriş yapan kullanıcı, ödenen harcın tarafları arasında ise ödeme bilgileri listelenmektedir. 


Tüzel kişilerde ise "Kullanıcı Giriş" kısmından sisteme giriş yapılarak ödeme yapılabilmekte olup, bu alanda Vergi Numarası ile karşılaştırma yapılmaktadır. Temsilciler kendi T.C. kimlik numaraları ile giriş yaptıklarında ilgili seri numarası bilgileri ile ödenecek tutarı göremeyeceklerdir.



Miras işlerine ait harçlar 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön