25 / 04 / 2024

Tapu tevhid harcı 2015!

Tapu tevhid harcı 2015!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödenir? İşte tapu tevhid harcı 2015..



Tapu tevhid harcı 2015!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor.


Tevhid işlemi, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Bu işlem kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor.


Tevhid işlemi için öncelikle taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı gerekiyor. İşlem için gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


-Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


-Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranıyor. Peki, tapu tevhid harcı 2015 ne kadar?


Tapu tevhid harcı 2015..

İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden binde 11,38 oranında harç tahsil edilmesi gerekiyor.


Tapu hibe harcı 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön