18 / 04 / 2024

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.



Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu tevhid işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapu tevhid işleminin yapılabilmesi için gereken belgeler ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Tapu tevhis işlemi için gereken belgeler aşağıda yer alıyor.


Tevhid işlemi için gerekli belgeler;

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor. Ayrıca söz konusu taşınmaz mallar üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar?


Tapu tevhid harcı 2014..

2014 yılı harç tablosuna göre, tevhid işlemine konu olan gayrimenkuller için kayıtlı değerler üzerinden, ayrı ayrı binde 11,38 oranında hacın ödenmesi gerekiyor.



Parsel tevhid şartları nelerdir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön