26 / 04 / 2024

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?



2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor.


Her iki taraf da, satım sözleşmesi ile kıyaslanırsa, hem alıcı hem satıcı durumunda oluyor. İşlem için gerekli belgelerin tapu memuruna teslim edilmesi gerekiyor. Herhangi bir eksiklik ya da yanlışlığın olmaması durumunda işlem yapılıyor.


Trampa işleminin tamamlanabilmesi için belli oranlarda tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Bu harcı iki taraf da ayrı ayrı ödüyor. Peki, 2016 tapu trampa harcı ne kadar?


2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi halinde tapu harcının bu iki gayrimenkuldan emlak vergisi değeri yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bu değerden yüksek bir değer bildirilmesi halinde bildirilen değer üzerinden her iki gayrimenkul için de hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı aranılması gerekiyor.


Tapu trampa harcı oranı 2016: Binde 20 (binde 20 x 2)


Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. Tapu trampa döner sermaye 2016: 87,25 TL.


Ayrıca taşınmaz malların varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor.



Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön