25 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesine dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''İstanbul Sultanahmet'te bulunan Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin tapu kayıtları, haritaları ve belgelerinin tutulduğu arşivin de çok kısa sürede başka bir adrese taşınacağı yönünde kamuoyuna bilgiler yansımıştır'' diye konuştu.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1- İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının 24 Temmuz 2020 tarihine kadar boşaltılması yönünde alınmış bir karar mevcut mudur?
2- İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının yasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği doğru mudur, bu yönde bir çalışma var mıdır?
3- Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin tapu kayıtları, haritaları ve belgelerinin tutulduğu İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait arşivin bu kadar kısa bir sürede zarar görmeden taşınması mümkün müdür?
4- Taşınma sırasında arşivin zarar görmemesi, arşivde bulunan evraklarının kaybolmaması için hangi tedbirler alınmıştır?
5- Arşivin taşınacağı yeni bina, 277 yıllık tapu kadastro hafızası anlamına gelen arşiv için uygun fiziki koşullara sahip midir? 


Geri Dön