26 / 04 / 2024

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

Sektör yetkilileri kendilerini 'emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların, noter ya da tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın randevu alıp, satış tutarını banka hesabına havale ettirdikten sonra ev almak isteyen kişileri, “Mesai bitti, işlemlere yarın devam edelim” yalanıyla kandırdığını ifade et



'İŞLEMLERİ ERKEN YAPIN' UYARISI

Konut satışlarının yanı sıra noterde gerçekleştirilen araç satışlarında da dolandırıcıların benzer yöntemi kullandığından bahseden sektör yetkilisi, "Araç satışlarında da kapora gönderiliyor. Notere geliniyor ve başkasının adına hesaba para gönderiliyor. Noter satışı mesai bitiminin sonuna doğru yapılmaya çalışıyor. Ertesi güne kalınca da hesaba para gönderildikten sonra dolandırıcıya ulaşılamıyor. Alım satım yapacakları uyarıyorum. Satış işlemlerinin mesai bitimine yakın dakikalarda yapmayın ve gün içerisinde erken saatlerde gerçekleştirin" dedi.

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

YETKİ BELGESİ ARAŞTIRILMALI

Sektör temsilcisi, alım-satım işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken şeyleri de şöyle sıraladı:

"İnternet sitelerindeki ilan sahiplerinin gerçekten ev, tapu, araç ya da ruhsat sahibi olduğuna emin olun. Sitelerdeki ilanı veren emlakçı mı, yetki belgesi var mı, vergi levhası var mı araştırın. Bunları araştırmadığınız sürece dolandırılabilirsiniz."

KİRALIK EVDE 'KAPORA' ALDATMACASI

Dolandırıcıların kiralık ev arayanları da 'kapora' oyunu ile aldattığına değinen sektör temsilcisi, "İnternet sitesindeki ilanda kiralık ev buluyorsunuz. Kapora gönderiliyor. Başka illerden gelen de ilanda görüp, ödeme yapıyor. Sonra emlakçı diye tanıdıkları kişiyi aradıklarında telefona bakmıyor. Eve gidiyorlar, evde başkaları oturuyor. Burada emlakçı olmadığı ve dolandırıcı olduğu ortaya çıkıyor. Ev kiralamak isteyenler, buna dikkat etmeli" diye konuştu.

Sektör yetkilisi, mağdurların şikayeti sonrası dolandırıcıların herhangi bir oda kaydı bulunmaması nedeniyle işlem yapamadıklarını ve polise gitmeleri gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Acil nakite ihtiyacı olanlar dikkat! Şimdi al, 3 ay sonra öde! İşte banka banka güncel kredi faiz oranları!

Her tahmini tutan uzman isimden altın fiyatlarına ilişkin itiraf gibi peş peşe yeni tahminler!

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!


Geri Dön