26 / 04 / 2024

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

Sektör yetkilileri kendilerini 'emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların, noter ya da tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın randevu alıp, satış tutarını banka hesabına havale ettirdikten sonra ev almak isteyen kişileri, “Mesai bitti, işlemlere yarın devam edelim” yalanıyla kandırdığını ifade et



Sektör yetkilileri Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası kentin göç almaşı ile birlikte başlayan ev sıkıntısının, otellere yerleştirilen afetzedelerin de konut arayışına girmesi ile beraber sürdüğüne dikkati çekerken şehirdeki kiralık evlerin 7 bin TL’den, satılık 1+1 konut fiyatlarının da 1 milyon liradan başladığını belirten sektör temsilcisi, "Antalya'da kiralık ve satılık konut yok denecek kadar az sayıda" şeklinde konuştu.

MESAİYE YAKIN RANDEVU TERCİHİ

Ev arayışına girenlerin internet sitelerindeki ilanlara yoğun ilgi gösterdiğini belirten sektör temsilcisi, son günlerde sıklıkla yaşanan dolandırıcılık olaylarına ilişkin de bilgi vererek, dolandırıcıların kendilerini 'emlakçı' olarak tanıttığını ya da yakınına ait evi sattığını belirterek, satış fiyatının bir bölümünün başkasına ait banka hesabına gönderilmesinin ardından tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın saatlerde randevu almayı tercih ettiğini söyledi. Öte yandan, tapu müdürlüğüne gidildiğinde de kalan paranın havalesini yaptıran dolandırıcıların, 'Mesai bitti. İşlemler yarına kaldı' diyerek ev almak isteyenlerin dolandırıldığını anlattı.

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

"GÜNDE 5-6 DOLANDIRICILIK ŞİKAYETİ"

Dolandırıcıların son günlerde bu yöntem ile insanları mağdur ettiğini vurgulayan sektör yetkilisi, şöyle konuştu:

"Dolandırıcılık genellikle para aktarma sırasında oluyor. Satış ücretinin bir bölümünü evi alacak kişi gönderiyor ve kalanının başka hesaba gönderilmesi talep ediliyor. Ev alacak kişiler, mutlaka paranın tamamını ev sahibinin hesabına göndermeli. Dolandırıcılar, bu yöntemi çok kullanırken dolandırıcılar tapu müdürlüklerinde son dakikaya randevu alıp, para gönderildikten sonra da 'Mesai bitti', 'İşlemler sonraki güne kaldı' gibi söylemlerle kandırıyor. Araç ve konut satışlarında benzer durum yaşanıyor. Günde 5-6 dolandırıcılık şikayeti alıyoruz."

İşte detaylar...


Geri Dön