18 / 04 / 2024

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? Dava nasıl açılır? İşte tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği..



Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. İsim düzeltme işlemleri için ilgili Tapu Müdürlüğüne başvurulması halinde, Tapu Sicili Tüzüğü’nün 75. maddesi ve İdarenin 2014/3 sayılı Genelgesi doğrultusunda işlemlere yön veriliyor.


Söz konusu mahkeme taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemelerine açılıyor. Davayı, tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.


Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi için nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,


Kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı,


Veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor. Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği ise şu şekilde sıralanıyor:


Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği:


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE


…………….



DAVACI        : ad soyad adres tc kimlik no


DAVALI        : …… ………… TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


DAVA         : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ



AÇIKLAMA  :  İzmir  ili ……….. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim ……………..olarak yazılmıştır.



DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler.



SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimin …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim.  …./…./2015


Tapu sıkça sorulan sorular!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön