28 / 03 / 2024

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuru yapabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2021...



Gayrımenkul alım-satımı sırasında bedelin düşük gösterilmesi, ileride ciddi sorunlara yol açabiliyor. Düşük değer üzerinden ödenen harç, sonradan tespit edilen gerçek satış bedeli üzerinden, cezalı olarak istenebiliyor. Satışı yapan inşaat firması ise, gerçek satış bedeli üzerinden, KDV hesaplanıp, aradaki farkın KDV'si alınıyor. Satıştan doğan kazancın beyan edilmediğinin saptanması durumunda; vergi cezalı olarak, gecikme faiziyle ödeniyor. 

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021

Gayrimenkulün alım-satım bedelinin düşük gösterildiği durumlarda, gerçek değerin, Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesine göre pişmanlıkla beyan edilmesi mümkündür. Bu durumda, zamanında ödenmeyen tapu harcı ile tahakkuk eden pişmanlık zammını, dilekçe ile haber verme tarihinden başlayarak 15 gün içinde ödeyenler, gayrimenkulün tapu harcına esas olan değerini yükseltiyor. Gelir ya da kurumlar vergisi açısından tapu harcı düzeltme dilekçesi ile beyanda bulunulup, ileride gelebilecek vergi ve cezadan kurtulunabiliyor.

Vergide zamanaşımı süresi beş yıl. Maliye bu süre içinde, gayrimenkul alıp-satanların her an kapısını çalabilir. Huzursuz olmak ve cezalı vergi ödemek istemeyenlerin, pişmanlıkla beyanda bulunmaları, en sağlıklı yol oluyor. Peki, tapu harcı düzeltme dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

.../..../2021                                 

Mükellef                                           
(Vekili veya Temsilcisi)                             
Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2021!

Tapu harcı pişmanlık harcı 2021!


Geri Dön