29 / 03 / 2024

Tapuların gerçek bedelden alınması için çalışmalar başladı!

Tapuların gerçek bedelden alınması için çalışmalar başladı!

Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda geçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi devam ediyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, zirvede önemli açıklamalarda bulundu. 



Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda geçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Zirvenin bugünkü konuklarından biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'nin özel oturumunda açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

"İnşaat sektöründe artan maliyetler, projelerin ilerlemesinde sıkıntı yaratabiliyor. Bununla ilgili yapılabilecek kolaylık, düzenleme var mı?" sorusu üzerine Kurum, şunları söyledi:

"Tapuların gerçek bedelden alınması noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra tapu devirleri yapılırken gerçek bedel üzerinden harç alacağız. Harç tutarını düşürsek dahi, şu anda aldığımız vergiden daha fazla vergi alıyoruz ve ortadaki haksızlığı ortadan kaldırmış olacağız.

Kentsel dönüşümle alakalı problemlerimiz var. Kentsel dönüşümde vergi, resmi harçlardan muaftır diyor ancak orada bir çelişki var. Bu çelişkiyi de ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı bitirdik. Kentsel dönüşümde bir vizyon çizmemiz gerekiyor. İmar artışıyla değil, gerçekten dönüşmesi gereken alanlarda bakanlığın, özel sektörün desteklediği, vatandaşın da içinde olduğu bir dönüşüm çerçevesinde bunu yapmak istiyoruz. Buna ilişkin belli düzenlemelerimiz olacak."

Bakan Kurum, inşaat sektöründeki problemin ana nedeninin, kaldırılabilecek yükten daha fazlasının kaldırılmaya çalışılması olduğunu, kentsel dönüşümde doğru dönüşüm yapanla yanlışın ayırt edilemediğini söyledi.

Gayrimenkulde dijital devrim!


Geri Dön