19 / 04 / 2024

Tapusu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tapusu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...



Yanılma sınırına esas amprik değerlerin gelişen teknoloji ve ölçüm teknikleri sebebiyle değişmesinin gerektiği hallerde Genel Müdürlükçe kadastro teknik komisyonu oluşturulacak.

Yüzölçümü hesaplarında yanılma sınırı, orijinal üretim yöntemine göre hesaplanır. Yüzölçümü hesaplanan geometri, arşiv onaylı veya geçici koordinata sahiptir. Yanılma sınırı hesabı, koordinat kalitesini belirleyen bu özelliğe göre iki farklı yöntemle hesaplanır.

Tapusu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete de yayımlandı!

Yine yönetmelikte yer alan detaylara göre, güncelleme, sayısallaştırma ve benzeri kadastro çalışmalarında planların yeniden oluşturulması neticesinde ortaya çıkan ya da kadastro teknik işlemleri sırasında belirlenen yanılma sınırı dahilindeki yüzölçümü farkları, tapu planlarının oluşturulmasının teknik aşamalarındaki bilimsel olarak kabul gören yanılma sınırı içerisinde olduğundan hata olarak değerlendirilmez. 

Söz konus bu husus yanılma sınırı dahilinde kalan mevcut tapu yüzölçümünün doğru olduğu karinesini oluşturmakla beraber yanılma sınırı dahilinde kalan farklar Kadastro Kanunun 41. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca resen de giderilebilir.

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Masrafsız tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 


Geri Dön