25 / 04 / 2024

Tarihi Afyonkarahisar evleri, 26 Ağustos Tabiat Parkı'na renk katacak!

Tarihi Afyonkarahisar evleri, 26 Ağustos Tabiat Parkı'na renk katacak!

Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı'nda geleneksel ürün satış birimleri olarak kullanılmak üzere eski Afyonkarahisar evleri yapılacak. Alanda Afyonkarahisar'a has lokum, kaymak, sucuk, el işleri, kilim vs. her türlü yöresel ürünün satışı yapılabilecek



Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki; zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliği yanı sıra manzara bütünlüğü içerisinde halkın dinlenme ve eğlenmesine imkan sağlayan alanda yapımı gerçekleştirilen göl tahkimatı, şelale, seyir terası, kameriyeler, oturma grupları ve piknik masaları, tuvaletler, büfe, kır lokantası, midilli at barınağı, göl etrafında yürüyüş ve koşu yolları, spor kompleksi ( tenis kortu, halı saha, basketbol sahası, yer satrancı, tribün, soyunma kabini ) ve daha birçok tesis ile insanların gezip dinlenebildiği, piknik yapabildiği ve spor aktivitelerini  yerine getirebildiği  sahada geleneksel ürün satış birimlerinin yapılması ile aynı zamanda Afyonkarahisar iline ait yöresel ürünler de satın alınabilecek.


Tarihi Afyonkarahisar evleri, 26 Ağustos Tabiat Parkı na renk katacak!

 

Eski Afyonkarahisar evlerinin mimari yapısında yapılması planlanan birimlerde Afyonkarahisar iline has lokum, kaymak, sucuk, el işleri, kilim vs. her türlü yöresel ürünün satışı yapılabilecek.


Tarihi Afyonkarahisar evleri, 26 Ağustos Tabiat Parkı na renk katacak!


Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü


Geri Dön