26 / 04 / 2024

Tarihi İpar Köşkü'ne yurt dışından talip var!

Tarihi İpar Köşkü'ne yurt dışından talip var!

Ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından inşa edilen İpar Köşkü 45 milyon dolara satışa çıkarıldı. Köşkün taliplileri arasında Türkiye’nin yanı sıra ABD, Rusya ve Kuveytli yatırımcılar var.



Kadıköy Çiftehavuzlar'da bulunan İpar Köşkü satışa çıkarıldı. Ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından yaptırılan tarihi köşk için 45 milyon dolar istendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Pera Palas, Müşir Zeki Paşa Yalısı gibi ünlü binaların mimarı olan Aleksander Vallaury tarafından inşa edilen  köşkün taliplileri arasında Türkiye’nin yanı sıra ABD, Rusya ve Kuveyt’ten yatırımcılar bulunuyor. 

Birinci dereden tarihi eser

1931 yılında İpar Ailesi’ne geçen tarihi köşkün satış süreci başladı. Köşkün satışını yapan gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu açıklamalarda bulundu: "İpar Köşkü, birinci dereceden tarihi eser ve burası şu anda devlet tarafından koruma altında. Yani yeni sahibi aslına uygun birebir yaptırmak durumunda… Bir dönem sık sık davetlerin verildiği bu köşkün dışı gibi içi de heybetli. Köşkte, 20 oda, 4 salon ve 18 banyo bulunuyor.”

Köşkün içinde köşk var

Tarihi İpar Köşkü'nün toplam bin 350 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu açıklayan Başaran, “Bir de aynı arsa içerisinde iki köşk daha var, toplam 2700 metrekare kapalı alan, yani bu fiyatı veren üç köşkün sahibi oluyor” dedi.
 

Tarihi İpar Köşkü 270 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!


Geri Dön