26 / 04 / 2024

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binasına ilişkin soru önergesi verdi. Zeybek, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Aşağıda yer alan sorularımın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından, Anayasa'nın 98 ve TBMM Tüzüğünün 96 ve 99. maddeleri gereğince, yazılı olarak cevaplanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Osmanlı İmparatorluğundan bizlere miras olan ve günümüze kadar varlığını sürdüren İstanbul Kasımpaşa'daki eşsiz Divanhane Karakolu binası hakkında son günlerde yaşanan gelişmeler kamuoyunun dikkatini çekmiş, yoğun tartışmalara neden olmuştur. Tarihi Divanhane Karakolu Binası hakkında yapılmak istenen uygulamalar hakkında aydınlanmak her vatandaşın hakkıdır.''

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in soruları:
1- İstanbul Kasımpaşa'daki tarihi Divanhane Karakolu binasını yıkmaya çalışmanızın nedeni nedir?

2- Yol genişletme çalışması nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından  tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılması kararının alındığı doğru mudur?

3- Eğer yıkım sebebi yol genişletme çalışması ise; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları, iptal başvurusu ve projeye gerekçe gösterilen yol güzergâhını değiştirmesine rağmen yıkım çalışmaları neden hala devam  etmektedir?

4- Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu'nun yıkılması ile Haliçport projesi arasında bir bağ bulunmakta mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 
 


Geri Dön