19 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Kasım 2021 tarihinde Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) marketinden alışveriş yaptı ve Türkiye genelinde 1000 adet TKK marketi açılması için talimat verdi. Erdoğan'ın talimatı sonrası 700 market şubesine ulaşan TKK'nın zararı günden güne büyüdü.

Bilançolarında büytük zara yazan Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Bayramali Yıldırım aldığı sürpriz kararla istifa etti. Şaşırtan istifa haberinin ardından Bayramali Yıldırım'ın "Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile anlaşamadığı " iddiası ortaya atıldı. Genel Müdür Bayramali  Yıldırım, 2020 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile göreve getirilmişti.

FAHRETTİN POYRAZ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinden görevden alınmıştı. Poyraz'ın yerine eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın atanmıştı. 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yaşanan istifa haberini yazan Milli Gazete muhabiri Sadettin İnan'ın haberine göre Yıldırım, önceki gün yapılan şirket yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarından "helallik" isteyerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön