19 / 04 / 2024

Tarlaya yatırım yapan kazanıyor!

Tarlaya yatırım yapan kazanıyor!

Tapucom verilerine göre tarlaya yatırım yapanlar kazanıyor. Türkiye genelindeki tarlaların ortalama fiyatı 150 bin TL'den başlıyor.



Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom verilerine göre, tarlaya yatırım yapanlar kazançlı çıkıyor. Türkiye genelindeki tarlaların ortalama fiyatı 150 bin TL, ortalama metrekare fiyatı ise 40 TL olduğunu açıklayan Tapucom tarlaların en çok satıldığı illerin başında Antalya, Afyonkarahisar, Ardahan, Aydın, Çorum ve Bilecik geldiğini söyledi. 

Kurulduğu günden beri geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde kurumsal satıcıların ekspertiz raporlu gayrimenkullerini hızla nakde çevirmesini sağlayan Tapucom, satışları artış  sürecinde olan tarla piyasasını yorumladı.

Tarlaya yatırım yapan kazanıyor!

Tarla satışlarının dikkat çekici bir çıkış eğiliminde olduğunu belirten Tapucom kurucu ortağı Emre Erşahin, “Portföyümüzde yer alan tarlaların çoğunluğu Antalya, Afyonkarahisar, Çanakkale, Ardahan, ve Aydın illerimizde bulunuyor. En çok talep gören tarlaların ortak özelliklerine baktığımızda bu tarlaların gelişmekte olan ve yatırım çeken noktalarda yer aldığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Tarlaların satış fiyatlarının geniş bir yelpazede olduğunu söyleyen Erşahin, “Türkiye genelindeki tarlaların ortalama metrekare fiyatı 40 TL bandında seyrediyor” diye konuştu. Türkiye’de satılık tarla fiyatlarındaki ortalama değerlendirildiğinde; Antalya, 61 TL, Gaziantep 46 TL, Trabzon 45 TL, Edirne 44 TL ve Aydın 29 TL ortalama metrekare fiyatıyla satışa sunuluyor.

Ortalama metrekare fiyatı

1. Antalya: 61 TL
2. Gaziantep: 46 TL
3. Trabzon: 45 TL
4. Edirne: 44 TL
5. Aydın: 29 TL
6. Sakarya: 25 TL
7. Afyonkarahisar: 14 TL
8. Bilecik: 13 TL
9. Isparta: 9 TL
10. Samsun: 7 TL

Alternatif bir yatırım aracı haline gelen tarlaların satışında meydana gelen hareketlilik hakkında açıklamalarda bulunan Emre Erşahin “Tapu.com olarak, 5.000 TL ve 9.000 TL'den başlayan arsa-tarla açık artırma kampanyalarımız sayesinde ekspertiz değerinin altında tapu fırsatları sunuyoruz, bu kampanyalar sayesinde kullanıcılarımız avantajlı fiyatlarla tapulara sahip olabiliyor ve alırken kazanıyorlar” açıklamasında bulundu.

Tapu satışında hız rekoru

Tapucom'da satılan tapuların ekspertiz raporuna sahip olduğunu ve buna paralel olarak dasatılan her 5 tapudan 1’inin 15 gün içerisinde satışının gerçekleştirildiğini ve 24 saat içinde bile topladığı tekliflerle rekor sayılacak hızlarda tapu devri aşamasına geçebildiklerini söyleyen Erşahin, “Gayrimenkul fiyatının şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlenmesini sağlıyoruz, şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine 3 yıl önce kurduğumuz sistemde her gün işlem yapıyoruz” dedi.


Geri Dön