18 / 04 / 2024

Tarsus cazibe merkezi olacak!

Tarsus cazibe merkezi olacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin tamamlanmasıyla bölgenin kentin cazibe merkezi olacağını söyledi.



Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi'nin eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası. Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsadığını söyleyen Başkan Can, esnaflarla yaptığı görüşmede, projenin bir an önce hayat geçmesi için destek istedi. Belediye Meclis Salonunda esnaflarla görüşüp, fikir alış verişinde bulunan Başkan Can. 

projeyi sinevizyon ile tanıttı. 


Projeyi zaman kaybetmeden kente kazandıracaklarını belirten Başkan Can, "Tarihi Ticaret Merkezi ile ilgili, daha önceki yıllarda yine bir ön görüşme yapılmıştı sizlerle, bizde yönetim olarak göreve geldikten sonra bu projeye kaldığı yerden devam etmek ve orayı güzelleştirmek için bugün burada sizlerle bir toplantı yapmak ihtiyacı hissettik. Tabi biz daha önceden de orası ile ilgili bir projeyi ön bilgi olarak çizdirmiştik. Toplam projenin bugünkü değeri yaklaşık 20 milyon TL civarında. Çok şükür Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızdan gereken desteği, gereken yardımı sağ olsunlar alıyoruz. Düşüncemiz bu projeyi bir an önce faaliyete geçirmek, tabi bu projeyi sizlerle birlikte faaliyete geçirmek gerekiyor. Hükümet Konağı'nın zaten oturulamaz raporu var. Orası 3500 metrekarelik bir alan, orası da ilerleyen yıllarda taşındıktan sonra yıkılacak ve Tarsus bir meydana kavuşacak. Tamamen çevre düzenlemesi ile beraber herhangi bir inşaat yapmaksızın tamamen meydan olacak orası, yani şehrimiz bir nefes alacak. Bu biraz zaman alacak ama inşallah 2 yıl, 3 yıl gibi kısa bir sürede biter. Şimdi sizin taraftan da baktığımız zaman bölge gerçekten şehrimizin en eski esnaflarının bulunduğu bir bölge, biz dedik ki bu bölgeyi de güzelleştirelim. Bu sene 5 - 6 milyon liralık ödeneğimizle bu işe başlamak istiyoruz. Burayla ilgili restorasyon çalışmasını tamamen dış cephe kaplaması gibi düşünün, tabi bunu yaparken de sizlerin manevi desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Orası güzelleştiği zaman bu sizin işinize yansıyacak ve daha çok para kazanmanızı sağlayacak , tabi bu işin bitimine kadar biraz sizlerde fedakarlık edeceksiniz ve bu süreci beraber götürmek zorundayız. Bu düşüncemi sizlerle paylaştıktan sonra da ben bu ihaleye start vereceğim ve ihaleye çıkacağım. 

Ondan sonra da bu süreç başlamış olacak" dedi. 

Esnaf heyecan veren projenin biran önce hayata geçmesi için gereken desteği vereceklerini belirttiler. 


Haberci Mersin


Geri Dön