19 / 04 / 2024

Tarsus Yeni Mahalle'de dönüşüm toplantısı yapıldı!

Tarsus Yeni Mahalle'de dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazarı’nda Mahalle sakinleri ve müteahhitlerle toplantı yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle’nin hakkettiği konuma gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.




Kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazarı’nda Mahalle sakinleri ve müteahhitlerle toplantı yapan Başkan Can, Yeni Mahalle’nin hakkettiği konuma gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

Toplantıya Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, Gaziler Mahalle Muhtarı Emircan Aksan, Şehitishak Mahalle Muhtarı Ogün Karabekmez, Şehitlertepesi Mahalle Muhtarı Servet Çuhadar, Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, belediye başkan yardımcıları, müteahhitler ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

Yeni Mahalle’nin gelişmesine kimsenin engel olamayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları kentsel dönüşümlü Yeni Mahalle’nin modern bir mahalle olacağını söyledi.

Başkan Can, “Göreve geldikten sonra bu mahallemizi nasıl güzelleştirebiliriz? Bu mahallemize ne yapabiliriz? diye mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Burada sizlerle açık net bir şekilde konuşacağım. Daha önceden Atatürk Caddesi üzerinde bulunurken buradan %20 Düzenleme Ortaklık Payı almıştık. Bu %20 Ortaklık Payını almamızdaki gayemiz; Yeni Mahallede bulunan ev sahiplerini imar affından dolayı ruhsatlandırabilmek, artı Atatürk Caddesinin açılmasını sağlamaktı. Yıllarca Yeni Mahalleli hemşerilerimiz 94’ten bugüne kadar; duasını, desteğini, gönlünü, yüreğini, bizlerden esirgemedi, Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun. Yeni Mahallede yollarımız dar, Yeni Mahallede yolları genişletemiyoruz, yeşil alan sayısı hemen hemen yok. Yeni Mahalleye Tarsus Belediyesi olarak yeşil alan, yaşam boyu spor merkezi veya sosyal amaçlı tesisler yapamadık. Sadece şu anda burada bulunduğumuz Pazar Yerini inşa ettik. Yeni Mahalleyi bir bütün olarak ele aldık. Yeni Mahallenin DOP oranı yani Düzenleme Ortaklık Payı Oranı %23. Biz Yeni Mahalleyi çözmek için buradayız. Bu DOP oranını da Yeni Mahallenin bu halinden kurtarmak için almak zorundayız. Niçin almak zorundayım? Bu DOP oranını almazsam Yeni Mahalle çözülmüyor, Yeni Mahallenin dar yollarını genişletemiyorum, Yeni Mahallenin yeşil alanlarını yapamıyorum. Yeni Mahalleye hizmet etmek için, Yeni Mahalleyi güzelleştirmek için, Yeni Mahalleyi daha yaşanır bir mahalle haline getirmek için bunu almak zorundayım” dedi.

Tek amaçlarının Yeni Mahalle’nin güzelleşmesi olduğunu kaydeden Başkan Can, “Bizim burada tek bir işimiz var o da Yeni Mahalle Güzelleşsin, sizler güzel evlerde oturun. Yeni Mahalleyi kimseye çıkmaz hale getirtmem. Yeni Mahalleyi hangi müteahhit veya bir vatandaş kim çıkmaza sokarsa karşısında Tarsus Belediyesini, karşısında Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı bulur. Bunu herkes böyle bilsin. Bunu içtenlikle ve yürekten söylüyorum. Aklınıza ne takılıyorsa, ne düşünüyorsanız, ne sıkıntınız varsa belediyedeki mesai arkadaşlarım sizlerin emrinizde. 1994’te sağolsun başkanımız büyük bir değişim sergiledi, Tarsus’ta 20 yılda Başkanımız Burhanettin Bey’in yaptıkları anlatmakla saymakla bitmez. Bende Başkan Beyin yardımcısıydım. Yeni Mahalledeki olayı çözmek için bizim Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüm. Normalde bu aldığımız kararları uygulamak için Büyükşehir Belediye Başkanımızın da onayı gerekiyor. Başkanım “elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım, siz çalışmanızı yapın, Yeni Mahalle için bizde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ne gerekirse yaparız” dedi bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Can, “Bizim duygu ve düşüncemiz Yeni Mahalleyi güzelleştirmek. Bizim niyetimizde Yeni Mahallenin güzelliği var. 1994’ten bu yana kadar gönlünüz bizden yana oldu. Biz Yeni Mahalleyi seviyoruz, biz Cetveli seviyoruz. Sizler için buraya geldim. Bunu herkes böyle bilsin. Eğer müteahhitlerden burası çıkmaz hale gelirse, hangi müteahhit olursa olsun karşısında beni bulacaktır. Vatandaşımız desteğini ve teveccühünü bizden yana kullanmış. Kentsel dönüşüm çalışması biranda olmaz. Bu bir imar, altyapı ve tadilat projeleri gerekiyor. Biraz zaman alıyor. Ama bunların hepsini biz birer birer yapacağız inşallah. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Tarsus’umuzda huzuru sağlamak için, Tarsus’umuzda kardeşliğimizin devam etmesi için yapacağımız hizmetleri ve eserleri buna göre düzenliyoruz ve buna göre yapıyoruz. Allah’ın izniyle de biz bir olduğumuz sürece, biz birlikteliğimizi hareket ettiğimiz müddetçe Tarsus’umuzda huzuru bozdurmayacağız. Bunu da herkesin böyle bilmesi lazım. Eğer müteahhitler kafanızı karıştırıyorsa gelin başkan yardımcımıza bilgi alın. Gelin İmar Müdürlüğümüzden bilgi alın. Bizlerin görevi tarafsız bir şekilde gerçek ne ise onu aydınlanmaktır. Gerçek bilgiyi bizden alırsınız. Derdiniz varsa sıkıntınız varsa gelin bizlere sorun cevabını sizlere verelim” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından mahalle sakinleri tek tek söz aldı. Mahalle sakinlerinin konuyla ilgili sorularına açık yüreklilikle cevap veren Başkan Can, toplantı sonunda vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.



Tarsus Belediyesi


Haber Anayurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle'nin kentsel dönüşümle güzelleşeceğini söyledi. Kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazan'nda Mahalle sakinleri ve müteahhitlerle toplantı yapan Başkan Can, Yeni Mahalle'nin hakkettiği konuma gelmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmaya davet etti, ToplanUya Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, Gaziler Mahalle Muhtarı Emircan Aksan, Şehitishak Mahalle Muhtarı Ogün Karabekmez, Şehitlertepesi Mahalle Muhtarı Servet Çuhadar, Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, belediye başkan yardımcıları, müteahhitler ve mahalle sakinleri katıldı. 


Açılış konuşmasını yapan Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Çan'a teşekkür etti. 


Yeni Mahalle'nin gelişmesine kimsenin engel olamayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları kentsel dönüşümlü Yeni Mahalle'nin modem bir mahalle olacağını söyledi. Başkan Can, "Göreve geldikten sonra bu mahallemizi nasıl güzelleştirebiliriz? Bu mahallemize ne yapabiliriz? diye mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Burada sizlerle açık net bir şekilde konuşacağım. Daha önceden Atatürk Caddesi üzerinde bulunurken buradan %20 Düzenleme Ortaklık Payı almıştık. Bu %20 Ortaklık Payını almamızdaki gayemiz; Yeni Mahallede bulunan ev sahiplerini imar affından dolayı ruhsatlandırabilmek, artı Atatürk Caddesinin açılmasını sağlamaktı. Yıllarca Yeni Mahalleli hemşerilerimiz 94'ten bugüne kadar, duasını, desteğini, gönlünü, yüreğini, bizlerden esiıgemedi, Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun. Yeni Mahallede yollarımız dar, Yeni Mahallede yolları genişletemiyoruz, yeşil alan sayısı hemen hemen yok. Yeni Mahalleye Tarsus Belediyesi olarak yeşü alan, yaşam boyu spor merkezi veya sosyal amaçlı tesisler yapamadık. Sadece şu anda burada bulunduğumuz Pazar Yerini inşa ettik. Yeni Mahalleyi bir bütün olarak ele aldık. Yeni Mahallenin DOP oranı yani Düzenleme Ortaklık Payı Oranı %23. Biz Yeni Mahalleyi çözmek için buradayız" dedi. 


Anayurt






Bu haber Tarsus Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle’nin kentsel dönüşümle güzelleşeceğini söyledi.

 

Kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazarı’nda Mahalle sakinleri ve müteahhitlerle toplantı yapan Başkan Can, Yeni Mahalle’nin hakkettiği konuma gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

 

Toplantıya Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, Gaziler Mahalle Muhtarı Emircan Aksan, Şehitishak Mahalle Muhtarı Ogün Karabekmez, Şehitlertepesi Mahalle Muhtarı Servet Çuhadar, Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Çülük, belediye başkan yardımcıları, müteahhitler ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık, mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

 

Yeni Mahalle’nin gelişmesine kimsenin engel olamayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları kentsel dönüşümlü Yeni Mahalle’nin modern bir mahalle olacağını söyledi.

 

Başkan Can, “Göreve geldikten sonra bu mahallemizi nasıl güzelleştirebiliriz? Bu mahallemize ne yapabiliriz? diye mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Burada sizlerle açık net bir şekilde konuşacağım. Daha önceden Atatürk Caddesi üzerinde bulunurken buradan %20 Düzenleme Ortaklık Payı almıştık.

 

Bu %20 Ortaklık Payını almamızdaki gayemiz; Yeni Mahallede bulunan ev sahiplerini imar affından dolayı ruhsatlandırabilmek, artı Atatürk Caddesinin açılmasını sağlamaktı. Yıllarca Yeni Mahalleli hemşerilerimiz 94’ten bugüne kadar; duasını, desteğini, gönlünü, yüreğini, bizlerden esirgemedi, Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun.

 

Yeni Mahallede yollarımız dar,Yeni Mahallede yolları genişletemiyoruz, yeşil alan sayısı hemen hemen yok. Yeni Mahalleye Tarsus Belediyesi olarak yeşil alan, yaşam boyu spor merkezi veya sosyal amaçlı tesisler yapamadık. Sadece şu anda burada bulunduğumuz Pazar Yerini inşa ettik. Yeni Mahalleyi bir bütün olarak ele aldık. Yeni Mahallenin DOP oranı yani Düzenleme Ortaklık Payı Oranı %23. Biz Yeni Mahalleyi çözmek için buradayız.

 

Bu DOP oranını da Yeni Mahallenin bu halinden kurtarmak için almak zorundayız. Niçin almak zorundayım? Bu DOP oranını almazsam Yeni Mahalle çözülmüyor, Yeni Mahallenin dar yollarını genişletemiyorum, Yeni Mahallenin yeşil alanlarını yapamıyorum. Yeni Mahalleye hizmet etmek için, Yeni Mahalleyi güzelleştirmek için, Yeni Mahalleyi daha yaşanır bir mahalle haline getirmek için bunu almak zorundayım” dedi.

 

Tek amaçlarının Yeni Mahalle’nin güzelleşmesi olduğunu kaydeden Başkan Can, “Bizim burada tek bir işimiz var o da Yeni Mahalle Güzelleşsin, sizler güzel evlerde oturun. Yeni Mahalleyi kimseye çıkmaz hale getirtmem.

 

Yeni Mahalleyi hangi müteahhit veya bir vatandaş kim çıkmaza sokarsa karşısında Tarsus Belediyesini, karşısında Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı bulur. Bunu herkes böyle bilsin. Bunu içtenlikle ve yürekten söylüyorum. Aklınıza ne takılıyorsa, ne düşünüyorsanız, ne sıkıntınız varsa belediyedeki mesai arkadaşlarım sizlerin emrinizde. 1994’te sağolsun başkanımız büyük bir değişim sergiledi, Tarsus’ta 20 yılda Başkanımız Burhanettin Bey’in yaptıkları anlatmakla saymakla bitmez.

 

Bende Başkan Beyin yardımcısıydım. Yeni Mahalledeki olayı çözmek için bizim Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüm. Normalde bu aldığımız kararları uygulamak için Büyükşehir Belediye Başkanımızın da onayı gerekiyor.

 

Başkanım “elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım, siz çalışmanızı yapın, Yeni Mahalle için bizde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ne gerekirse yaparız” dedi bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadesini kullandı.

 

Başkan Can, “Bizim duygu ve düşüncemiz Yeni Mahalleyi güzelleştirmek. Bizim niyetimizde Yeni Mahallenin güzelliği var. 1994’ten bu yana kadar gönlünüz bizden yana oldu. Biz Yeni Mahalleyi seviyoruz, biz Cetveli seviyoruz. Sizler için buraya geldim. Bunu herkes böyle bilsin. Eğer müteahhitlerden burası çıkmaz hale gelirse, hangi müteahhit olursa olsun karşısında beni bulacaktır.

 

Vatandaşımız desteğini ve teveccühünü bizden yana kullanmış. Kentsel dönüşüm çalışması biranda olmaz. Bu bir imar, altyapı ve tadilat projeleri gerekiyor. Biraz zaman alıyor. Ama bunların hepsini biz birer birer yapacağız inşallah. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Tarsus’umuzda huzuru sağlamak için, Tarsus’umuzda kardeşliğimizin devam etmesi için yapacağımız hizmetleri ve eserleri buna göre düzenliyoruz ve buna göre yapıyoruz.

 

Allah’ın izniyle de biz bir olduğumuz sürece, biz birlikteliğimizi hareket ettiğimiz müddetçe Tarsus’umuzda huzuru bozdurmayacağız. Bunu da herkesin böyle bilmesi lazım. Eğer müteahhitler kafanızı karıştırıyorsa gelin başkan yardımcımıza bilgi alın.

 

Gelin İmar Müdürlüğümüzden bilgi alın. Bizlerin görevi tarafsız bir şekilde gerçek ne ise onu aydınlanmaktır. Gerçek bilgiyi bizden alırsınız. Derdiniz varsa sıkıntınız varsa gelin bizlere sorun cevabını sizlere verelim” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının ardından mahalle sakinleri tek tek söz aldı. Mahalle sakinlerinin konuyla ilgili sorularına açık yüreklilikle cevap veren Başkan Can, toplantı sonunda vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.




Haber Habertürk Güneyli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle'nin kentsel dönüşümle güzelleşeceğini söyledi. Kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazarı'nda Mahalle sakinleri ve müteahhitlerle toplantı yapan Başkan Can, Yeni Mahalle'nin hakkettiği konuma gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti. Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık da, mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Çan'a teşekkür etti. 


Habertürk Güneyli








Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yeni Mahalle'deki kentsel dönüşümle ilgili Semt Pazarı'nda vatandaş ve müteahhitlerle toplantı yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle'nin hakkettiği konuma gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet etti. Yeni Mahalle'nin gelişmesine kimsenin engel olamayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları kentsel dönüşümle Yeni Mahalle'nin modern bir mahalle olacağını söyledi. Tek amaçlarının Yeni Mahalle'nin güzelleşmesi olduğunu kaydeden Başkan Can, "Yeni Mahalle'yi kimseye çıkmaz hale getirtmem. Yeni Mahalle'yi kim çıkmaza sokarsa karşısında Tarsus Belediyesi'ni, karşısında beni bulur. Bunu herkes böyle bilsin. Bunu içtenlikle ve yürekten söylüyorum. Aklınıza ne takılıyorsa, ne düşünüyorsanız, ne sıkıntınız varsa belediyedeki mesai arkadaşlarım sizlerin emrinizde" dedi. 


Sabah



Geri Dön