25 / 04 / 2024

Tarsus'ta 8.8 milyon TL'ye icradan satılık bina ve depo!

Tarsus'ta 8.8 milyon TL'ye icradan satılık bina ve depo!

Mersin İl, Tarsus İlçesi'nde yer alan idari bina, yemekhane, soğuk hava deposu müştemilatı ve arsası niteliğindeki taşınmaz 8 milyon 888 bin 552, 30 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.



Mersin İl, Tarsus İlçesi'nde yer alan idari bina, yemekhane, soğuk hava deposu müştemilatı ve arsası niteliğindeki taşınmaz 8 milyon 888 bin 552, 30 TL bedel ile icradan satışta. 


Özellikleri : Tapu kaydına göre: Mersin İl, Tarsus İlçe, 606 Parsel No, Arıklı Mahallesi/Köyü parsel sayılı idari bina, yemekhane, soğuk hava deposu müştemilatı ve arsası niteliğindeki taşınmaz, Tarsus İcra Hukuk Mahkemesinin 2015/326-393 E.K. sayılı dosyasına sunulan bilirkişi raporuna göre: Mersin İli Tarsus İlçesi Arıklı Mahallesi/Köyü Parsel No:606 ve 63.000,00 m2 miktarlı arsadır. Üzerinde entegre yaş sebze-meyve depolama ve paketleme tesisi ve müştemilatları vardır.


Parselin imar durumu ve Özellikleri:Tarsus ilçesi - Yenice Belediyesi -Cemal Gürsel Bulvarı Atalar Mahallesi No:127 olup Sanayi Tesis Alanı olarak onaylıdır. Tesisin yapı ruhsatı 2009/141 nolu ve 24/12/2009 tarihlidir. Parsel Mersin-Adana D100 Karayolu kenarında olup Yol-su-elektrik hizmetleri tam ve ulaşım sorunu yoktur. Adana'ya 15 km, Yeniceye 3 km, Mersine 45 km uzaklıktadır. Çevresinde tarım arazileri bulunan parselin kısa kenarı anayola bakmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında parselin piyasa değerinin 110,00TL/m2 olduğu kanaatine varılmıştır.


Ana Tesis İşletme Binası...:Tek katlı işletme binası tamamen yanmış olup taban alanı 7.367 m2 dir. İşletme binası taban betonu mevcuttur. Yapının tamamının yaklaşık %15 ine tekabül etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı grubu III-B sınıfı olup inşaat birim fiyatı 700.00TL/m2 dir.


İdari Bina: İşletme binasına bitişik 2 katlı olan binanın zemin oturumu 235m2 dir. Betonarme-karkas olarak inşaa edilen binanın zemin katında bekleme salonu mutfak wc lavabolar ve labaratuvar odası, birinci katta 5 oda mevcuttur. Tavanlar asma tavan taş yünü esaslıdır. Duvarlar alçı sıva saten boya ve duvar kağıdı kaplıdır. Merpenin yer döşemeleri granit mermer, zemin seramik kaplıdır. İç kapılar mobilya, pencere doğramaları alüminyumdur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı grubu III-B sınıfı olup inşaat birim fiyatı 700.00TL/m2 dir. İdari bina ana tesis binası yangınından kısmen hasar görmüştür. Yıpranma payı da 10 dur.


Kıymeti : 8.888.552,30 TL (Tarsus İcra Mahkemesinin 17.12.2015 tarih

1. Satış Günü : 29/09/2017 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 25/10/2017 günü 10:00 - 10:10 arası

Satış Yeri : Tarsus Adalet Sarayı, 2. Kat, Mezat Salonu, Tarsus/MERSİN


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, taşınmaz içerisinde mevcut müştemilat ve demirbaşlardan bütünleyici parça kabul edilemeyecek nitelikte olan müştemilat ve demirbaşlara isabet eden teslim bedeli genel hükümler çerçevesindeki KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İ.İ.K.nun 127. Md. Uyarınca tebligat yapılamayan alakadarlara yapılacak olan ilanlar tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunmayan ve adli tebligatı iade edilen ilgililerde tebliğ yerine geçecektir.

7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/39 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/08/2017


Geri Dön