19 / 04 / 2024

Taş Yapı ve Birleşik Gayrimenkul proje isiminde anlaşamadı!

Taş Yapı ve Birleşik Gayrimenkul proje isiminde anlaşamadı!

Bağdat Caddesi’ne komşu 45’er katlı 4 kulelik lüks projede, dairelerin 159’una sahip Taşyapı ‘Four Winds’, 341’ine sahip Birleşik Gayrimenkul ise ‘Park Residences Cadde’ adıyla satışa çıktı.



Bağdat Caddesi’nde İstanbul’un değerli arsalarından birinin üzerinde 45’er katlı 4 yüksek blokta yükselen 500 konutluk lüks projenin sahipleri arasında isim krizi çıktı. İstanbul’da Maliye Bakanlığı’nın arazisinde yüklenici Taşyapı İnşaat kat karşılığı olarak aldığı 159 daire için Four Winds ismini kullanırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) Maliye payını ihaleyle 577 milyon liraya satın alan Birleşik Gayrimenkul Geliştirme şirketi iki kulenin tamamı ve diğer iki kulenin 10’uncu katlarına kadar olan kısmı oluşturan 341 daireyi Park Residences Cadde adıyla satacağını duyurdu.



TAPULARA İKİ HAFTA TEDBİR GELDİ

Açıklama üzerine Taşyapı İnşaat, daha önce kendileri ve Kadıköy Belediyesi tarafından Danıştay 13’üncü Dairesi’ne açılan iki ayrı davada ‘İhale iptali ve yürütmenin durdurulması’ kararını gerekçe göstererek İstanbul 24’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, dün ‘davalar sonuçlanıp verilecek karar kesinleşinceye kadar Birleşik Gayrimenkul adına kayıtlı olan tapu kayıtlarına ihtiyati tedbir uygulanması’ kararı verdi. Karar iki hafta içerisinde tapu iptali ve tescil davası açılmadığı takdirde kendiliğinden kalkacağını da ekledi.


‘KONUT SAHİPLERİ İSME KARAR VERİR’

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, projede isim değişikliğini bir pazarlama faaliyeti olarak yaptıklarını belirterek “Sonuç olarak müteahhit firma ve biz farklı pazarlama koşullarıyla konutlarımızı satıyoruz. İsmin sonunda ne olacağına konutların sahipleri karar vereceklerdir” diye konuştu.


‘BAŞKA İSİMLE LANSMAN SATIŞI YAPAMAZLAR

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, projenin adının Four Winds olarak tescilli olduğunu belirterek “Başka bir isimle lansman yapamazlar, tamamen suç işliyorlar. Açılmış olan davaya yönelik mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş, burada tanıtım yapılması bir suçtur” dedi.

Four Winds projesini bir şaheser olarak tanımlayan Turanlı, “Kim alırsa alsın bu yatırıma gölge düşürmemek gerekiyor. Bu proje Türk milleti adına bir şaheser. Buradan daire alanlara ve oturanlara huzur vermek gerekiyor. Yaptığımız sitede insanların huzurlu yaşamasını istiyoruz. Onun için hakkımızı adaletle arayacağız” dedi.


‘UCUZA SATIP SONRA ÇIKMAK İSTİYORUZ’

Projeden 1 milyar liralık ciro beklentilerinin olduğunu belirten Ömer Derbazlar, “Müteahhit firma ile fiyatlarımızda yüzde 25-30’luk fark var. Herkesin pazarlama stratejisi farklı. Biz ucuza satıp çıkmak istiyoruz” dedi. Şirketin metrekare birim fiyatları 4500 ile 8500 dolar arasında bulunuyor. Derbazlar, açılan davalar konusunda ise söz konusu olan mahkeme sürecinin kendilerinin dışında geliştiğini belirterek “İhale öncesinde davalar varmış. Bazıları sonuçlanmış bazıları ise devam ediyor. Satın alma işlemi tamamlandı ve bizi bağlayıcı bir durum yok” dedi.


AYNI KULEYE FARKLI İSİMLER

Toplam 4 kulenin bulunduğu sitedeki 2 tam kule ile diğer iki kulenin 10’ar katlarının adı Park Residences Cadde, iki kulenin 35 katı ise Four Winds adıyla alıcı bekleyecek.


Habertürk



Geri Dön