25 / 04 / 2024

Tasarımcılar ihtiyacı görüp ev hayatına hareket kattılar!

 Tasarımcılar ihtiyacı görüp ev hayatına hareket kattılar!

Hayatı çekilmez hale getiren evsel sorunlarınızla ilgili imdadınıza tasarımcılar yetişti. Günlük hayattaki ihtiyaçları çıkış noktası olarak gören sanatçılar evleri birer cennet haline getirdi




Tasarımda en vazgeçilmez ürünler günlük ihtiyaçlardan çıkar. Bir türlü sığamadığınız küçük metrekareli evler, dağınıklığını önleyemediğiniz odalar, çirkin duran elektronik eşyalar derken hepsi ayrı ayrı sorun olarak karşınızda duran bu evsel sorunlar tasarımcıların da çıkış noktası oluyor.


Bu yüzdendir ki bir radyatörün görüntüsüne dokunup bir aksesuvar gibi durmasını sağlayıp küçük bir dokunuşla ortadaki kablo yığınını silebiliyor ya da vazgeçemediğiniz. bir ev eşyasını fazlalık olmaktan çıkarıp sadece kullanıma hazır ve hayatı kolaylaştıran bir ürün haline getiriyor. Bu yüzdendir tasarımcılara modern çağın sihirbazları yakıştırması yapılır.


Radyatördeki kristal etkisi


Radyatör deyip geçmemek lazım. Evlerde çirkin görüntü yarattıkları için özellikle kadınların şikayetçi olduğu bu konuya tasarımcılar el attı ve evdeki mobilya tarzına uygun şekilde radyatör tasarladı. Giovanni Tomasini eseri radyatör kristal formundan esinlenerek hayata geçti.


Tavandaki uzay yolu


Tamamen çevreye zararsız olan hammaddelerden yapılan lambalar el yapımı olarak üretiliyor. Scraplights by Graypants firmasının satışa sunduğu ürün sosyal sorumluluk projesi için vitrine çıktı.


Titanik'in batışı sallama çay taşıyıcısına ilham oldu


Sadece odalar için değil en ufak detaylar için de kafa yoran tasarımcılar işi çay fincanının içine kadar götürdüler. Sallama çöaylar için geliştirdikleri gemi formundaki parça suyun içine girdiğinde batma görünümü veriyor. Çay saatlerinin daha da keyifli hale getiren tasarımcı Gordon Adler, Titanic'ten ilham alarak tasarladığı parçayı paslanmaz çelikten üretti. 


Kablo düğümüne Apple el attı


Çantanızda iç içe geçip düğüm olan kulaklığınız ya da şarj aletiniz evde de bir karmaşa yaratıyorsa Apple'ın sunduğu bu çözüm evlerdeki kablo düğümünü de tek bir hamleyle ortadan kaldırıyor.


Vatan



 Tasarımcılar ihtiyacı görüp ev hayatına hareket kattılar!


Geri Dön