24 / 04 / 2024

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.



6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yapılan değişiklikler TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.  Hürriyet'te yer alan habere göre; hayata geçirilen düzenlemeyle tasarruf finansman şirketlerinin faaliyetlerini icra ederken denetim ve düzenleme kapsamına alınarak kurumsal yönetime, yeterli mali güce, gerekli organizasyon yapısına sahip olması planlanıyor. Bu kapsamda artık bu şirketlerin kuruluş izinleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) en az 5 üyesinin aynı yöndeki oyuyla verilecek. Yapılan düzenlemelerle Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliğinin ismi "Finansal Kurumlar Birliği" olarak değiştirilecek, firmaların denetim ve düzenlenme görevi BBDK’da verildi. 

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Birikimevim tüm altyapısıyla yeni sisteme hazır

Hayata geçirilen düzenleme ile sektörün yeni bir döneme gireceğinden bahseden Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, kurulacak mekanizmanın sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alınacağını açıkladı. Tasarruf finansmanının özellikle dar gelirli kişilerin küçük tasarruflarını sisteme dahil edilip konut ve araç edinebilmesi için iyi bir yöntem olduğundanbahseden Telli, yasa ile birlikte bu modelin finansal bir enstrüman olarak yerini bulmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Finansal şirketlerin, belli bir disiplin içerisinde, denetime açık bir şekilde ve risk yönetimi yaparak çalışmasının bir zorunluluk olduğundan bahseden Telli, “Birikimevim olarak yola çıkarken regülasyona tabii yapıların altyapısına uygun bir kurgu geliştirmeye çalıştık. Bu nedenle uluslararası standartlara uygun finansal çalışmalar yapılarak bilgi teknoloji yatırımı, bilgi güvenliği, risk yönetimi ve iç kontrol anlamında gerekli hazırlıklarımıza da yaparak Birikimevim’i sürece hazır hale getirdik” diye konuştu.

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Konut satışında vites yükselten adım!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu teklifi!


Geri Dön