19 / 04 / 2024

Faizsiz konut sistemi

Faizsiz konut sistemi

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı dolandırıcılığı önler mi?

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Peki bu sermaye şartı, dolandırıcılığı önler mi? Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı sorunları çözecek mi?

Tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre!

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Tasarruf finansman şirketlerinin biir ay içinde BDDK'ya uyum planlarını sunmaları ve Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olmaları gerekli...

Tasarruf finansman şirketleri denetim altına alındı!

Kendisine devredilmiş para, para yerine geçen evrak, senet veya diğer malları, kendisinin ya da başkasının zimmetine geçiren tasarruf finansman şirketi yönetim kurulu başkan, üyeleri ve diğer mensupları 6 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Konut satışında vites yükselten adım!

Faiz hassasiyeti olan tüketicilerin tercih ettiği faizsiz konut edindirme sistemi artık hem yasal hem daha sağlam zeminde hizmet sunacak.

Tasarruf finansman şirketlerinin yasal mevzuat düzenlemesinde son durum ne?

Faizsiz konut ve taşıt edindiren tasarruf finans şirketlerine nihayet denetim ve düzenleme getiriliyor. Peki ne oldu? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu!

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu. Peki düzenleme ile neler değişti? Neler kabul edildi? İşte ayrıntılar...

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Faizsiz konut edindirme sistemi mecliste!

Faizsiz konut veya araç edindirme sistemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faizsiz konut sistemine yasal düzenleme bekleniyor!

Vatandaşları faizsiz ev sahibi yapmayı planladıklarını söyleyen Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, faizsiz konut sistemine yasal düzenleme beklediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Faizsiz konut kredisinden kimler faydalanacak? Destek ödemeleri sıralandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faizsiz konut kredisinden kimlerin faydalanabileceğini duyurdu. Peki faizsiz konut kredisinden kimler yararlanacak? Faizsiz konut kredisi desteğini kimler alabilecek? İşte faizsiz konut kredisi faiz desteği ile ilgili ayrıntılar...

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayatını kaybeden asker aileleri için sağladığı faizsiz kredi miktarını TÜİK’in enflasyon hesabı yuttu...

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Faizsiz kredi müjdesi resmen geldi! Faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır?

SGK, Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunanlara faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Peki faizsiz konut kredisini kimler kullanabilir?

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi geldi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır?

Milyonlara faizsiz konut kredisi müjdesi geldi! 0 faizli konut kredisi nasıl alınır?

Ev hayali kuran vatandaşların beklediği faizsiz konut kredisi müjdesi geldi. Peki 0 faizli konut kredisi nasıl çekilir?

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

SGK'dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber. SGK'dan sıfır faizli konut kredisi imkanı devam ediyor. Koşulları karşılayan kişilere özel faizsiz kredi veriliyor. Peki, SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlabilir? İşte kredi, başvuru ve geri ödeme hakında bilinmesi gerek

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! İki bankadan faizsiz kredi fırsatı!

Konut sahibi olmak isteyip de yeterli parası bulunmayan tüm vatandaşlar bankaların kredi kampanyalarını takip ediyorlar. Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Bankası faizsiz konut kredisi kampanyasını duyurdu. İşte tüm detaylar..

Milyonlara faizsiz konut kredisi müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan haklardan bir tanesi de faizsiz konut kredisi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır? Faizsiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Faizsiz konut sistemi Haberi

Faizsiz konut sistemi

Tasarruf finansman şirketlerinin faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'na, kurulması öngörülen tasarruf finansman faaliyetine ilişkin yapı ve süreçlerin daha iyi anlaşılabilmesi için "organizasyon ücreti", "tahsisat, "tasarruf finansman faaliyeti" ile "tasarruf fon havuzu" gibi kavramlar ilave edildi.

Müşteriye cayma ve sözleşme fesih hakkı

Müşteriye cayma ve sözleşme fesih tanıyan yasada müşteriye ayrıca, sözleşme imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeden cayma hakkı da tanındı. Cayma durumunda katılım bedeli dahil tüm tasarruf müşteriye geri ödenecek ve müşterinin tasarruf finansman sözleşmesinin tasarruf dönemi bitimine kadar fesih hakkı bulunacak.

Yalnızca konut taşıt ve çatılı iş yeri alımları finanse edilecek

Yasa ile faizsiz, peşinatsız ev ve...