20 / 04 / 2024

finansal kiralama şirketleri

finansal kiralama şirketleri

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Tasarruf finansman şirketleri denetim altına alındı!

Kendisine devredilmiş para, para yerine geçen evrak, senet veya diğer malları, kendisinin ya da başkasının zimmetine geçiren tasarruf finansman şirketi yönetim kurulu başkan, üyeleri ve diğer mensupları 6 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Gayrimenkullerle yapılan sat geri kirala işlemlerinde vergi avantajları!

Finansal kiralama kanunu geçen yıl değişti. Yeni Yasadaki en önemli değişikliklerden biri sat- geri kirala yönteminin önünün açılması oldu. Bu işlemler finansman temini amacıyla özellikle gayrimenkullerle yapılıyor...

BDDK, iki finansal kiralama şirketinin kurulmasına izin verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, iki finansal kiralama şirketinin kurulmasına izin verdi.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal kiralama şirketlerine kötü haber!

TBMM'ye sunulan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile finansman şirketlerinin müşterilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'de onaylanarak yasalaştı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şeker Finansal Kiralama'dan 20 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 77 gün vadeli iskontolu 20 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı tamam... 

Şeker Finansal Kiralama'nın 13.5 milyon TL'lik bono itfası tamam!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92028 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 13 milyon 500 bin TL oldu.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosu ihracının satışı 8 Eylül'de tamamlandı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracının satışı tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 21 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı satışının tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 40 milyon TL'lik bono itfası!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92010 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 40 milyon TL oldu. 

İş Finansal Kiralama'nın 132 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunulan 132 milyon TL nominal değerli, 90 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamam...

Şeker Finansal Kiralama'dan 21 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı tamam...

finansal kiralama şirketleri Haberi

finansal kiralama şirketleri

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında tasarruf finansman şirketlerinin; Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'nda 7292 sayılı Kanun ile yapılan değişikliğe bağlı intibak sürecini gerekçe göstererek vadesi gelen yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmalarının önlenmesi amaçlanıyor. 

GENEL GEREKÇE 

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda değişiklik yapan 7292 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7 Mart 2021 tarih ve 31416 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

Anılan Kanunun 17 maddesi ile 6361 sayılı Kanuna Geçici 7nci madde eklenmiş ve söz konusu düzenleme ile tasarruf finansman şirketlerine durumlarını...