19 / 04 / 2024

Taşdelen Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Taşdelen Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Çekmeköy'de Taşdelen Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul'da hayırseverlerimiz birbirlerini teşvik ediyorlar. Ve bundan sonra bu hayır hizmetleri artarak devam edecektir." dedi.




İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çekmeköy'de yapımı tamamlanan Taşdelen Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışa Vali Şahin'in yanısıra Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız,  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Özdemir, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile askerî erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz , yeni açılacak aile sağlığı merkezleri ile Çekmeköy’de her mahallede aile sağlığı merkezinin olacağını müjdeledi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,” Gerçekten Çekmeköy’de bu anlamda bir çok hizmeti belediyemiz hayır sever vatandaşlarımızla birlikte ilçemize kazandırdık. Bir çok mahallemizde bunun benzeri güzel eserler kazandırmış olmanın mutluluğu ile Allah’a şükrediyoruz. Hep şunu kendimize ilke edindik. Dedik ki, gecenin bir vakti veya gündüzün herhangi bir saatinde bu mahallelerde oturan bir kardeşimiz, çok acil anlamda böyle bir yere gelir de burada emeği geçenlerden Allah razı olsun derse bu bize yeter diyerek yola çıktık ve bugün geldiğimiz noktada sağlık ile alakalı çok ciddi hizmetler yapmış bir belediyeyiz. Daha yeni 2 tane yer belediye olarak kiraladık. Ve onları da en kısa zamanda kiralarını belediye olarak biz üstlendik ve böylelikle bu noktadaki sorunumuzu çözüyoruz. Bir sağlık ocağı da bunun benzeri aynı projeyi, inşallah Mimar Sinan, Hamidiye mahallemizin bir orta noktasında önümüzdeki günlerde başlayıp bitirmek hedefimiz. Bunu da bitirdiğimiz zaman hiçbir mahallemizde artık bu noktada bir sorunumuz olmayacak” dedi.


Merkezin açılışında yaptığı konuşmada İstanbul'da belediyeciliğin rutin ve teknik olanı ihmal etmeden sosyal belediyecilik anlayışı kazandığını vurgulayan Vali Şahin, "İstanbul'da artık bütün belediyelerin altyapı yatırımlarının yanı sıra eğitime, spora, kültüre ve sağlığa da aynı derecede dikkat ve özen gösterdiğini müşahede ediyoruz." dedi.



Hepimiz Vatandaşa Hizmet Ediyoruz



"Hepimiz vatandaşa hizmet ediyoruz. Varlık sebebimiz o..." diyen Vali Şahin, "Bizler merkezî idarenin temsilcileri olarak, atanmışlar olarak; siyasiler de, seçilmişler de vatandaşların doğrudan tercihiyle bulundukları görevler itibariyle hepimiz hizmetin odağına vatandaşı koymak durumundayız. Ve bu nedenle nerede ihtiyaç varsa, nerede vatandaşımızın bir sıkıntısı varsa hangimizin gücü yetiyorsa, hangimizde imkân varsa, bir diğerini beklemeden o hizmete koşmak durumundayız. Bu anlamda gerçekten İstanbul'da çok güzel bir diyalog var. Bu diyaloğun en güzel örneklerinden biri de Çekmeköy'de yaşanıyor." diye konuştu.



İstanbul'da Sağlık Çalışmaları



Sağlık Bakanlığının Aile Sağlığı Merkezleri'nin daha fazla çalışma yapabilmesi için çeşitli çalışmaları olduğunu belirten Vali Şahin, Çekmeköylülere de bu merkezde tahlil laboratuvarlarının kurulacağı müjdesini verdi. 

Açmış oldukları sağlık merkezinde 6 hekimin hizmet vereceğini kaydeden Vali Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl sonu itibariyle biz hekim başına düşen nüfusu İstanbul'da 3 bin 200'e çekmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl ya da yıllarda bunu 2 bin 500'e çekmeye gayret ediyorlar. Sağlık teşkilatımızda bu konuda gerçekten çok ciddi, çok özverili çalışmalar yapıyorlar. Şu anda Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün ekipleri İstanbul'da karış karış yer arıyorlar. Gerek kiralanacak, gerekse prefabrik dahi olsa yapılabilecek alanlar tespit ederek daha fazla sayıda Aile Sağlığı Merkezi ve dolayısıyla aile sağlığı hekimi istihdamı noktasında ciddi çaba sarfediyorlar."


 


Hayır Hizmetleri Artarak Devam Edecek



"İstanbul'da hayırseverlerimiz birbirlerini teşvik ediyorlar. Ve bundan sonra bu hayır hizmetleri artarak devam edecektir." diyen Vali Vasip Şahin, Çekmeköy'ün, çevresinde yapılan sağlık yatırımlarının da etkisiyle geleceğinin aydınlık olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, ilçeye hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederken, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise ilçede pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


Merkezin açılışının ardından Taşdelen Aile Sağlığı Merkezi'ni gezerek doktorlarla sohbet eden Vali Şahin, katılımcılar ve doktorlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön