24 / 04 / 2024

Tatar İstanbul Otelcilik İstanbul'da 5 yeni otel açacak!

Tatar İstanbul Otelcilik İstanbul'da 5 yeni otel açacak!

Çengelköy'de satın alınan Bahabey Yalısı'nda 16 milyon doladık yatırımla 12 odalı bir butik otel yapılması planlanıyor.Grup, 180 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'da beş yeni otel açmak üzere çalışmalar yürütüyor.





Çengelköy'de satın alınan Bahabey Yalısı'nda 16 milyon doladık yatırımla 12 odalı bir butik otel yapılması planlanıyor.



Dolapdere'de aldıkları binaya da 45-50 milyon dolarlık yatırımla 100-150 odalı bir otel yapmayı planladıklannı belirten Tatar, "Ataşehir'de Finans Merkezi'nin heİşadamı Mehmet Tatar'ın ortağı olduğu Metar Grup, inşaat ve gayrimenkul geliştirme konusundaki faaliyetlerine Tataristanbul Otelcilikti kurarak turizmi de ekledi. Grup, 180 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'da beş yeni otel açmak üzere çalışmalar yürütüyor. Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde İstanbul'da 2 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. 


Tatar, İstanbul'da 5 yeni otel açacak İstanbul'un artan cazibesi  yanında 30 milyon dolarlık yatırımla 164 odalı bir otel yapıyoruz. Holiday Inn'den franchise olarak aldığımız bu oteli 20l6'da açacağız. Pendik'te de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl içinde inşaatına başlayacağımız 402 odalı bir otel projemiz bulunuyor" diyor. 


Metar Grup, 5 milyon dolarlık yatınmla Ataşehir'de iki plaza ve bir iş merkezi projesi yürütmenin yanı sıra, 150 milyon dolarlık yatırımla Çavuşbaşı'nda 41 villadan oluşan bir proje daha yapıyor. Metar Grup'ta Mehmet Tatar'ın yüzde 85, Haldun Özbay'm da yüzde 15 hissesi var. Tataristanbul Otelcilik ise tamamen Tatar Ailesi'ne ait bulunuyor. 


ÖZEL KONUKLAR AĞIRLIYOR

Turizm konusunda özel konuklara nitelikli hizmetler verdiklerini belirten Mert Tatar, 10 odalı Maroon Bosphorus otelinde gecelik bin 500-2 bin Euro'dan oda sattıklarını, son dönemde de burayı uzun dönem kiralamaya vermeye başladıklarını söylüyor. Rolls Royce'nin CEO'sunu, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sharja Emiri'nin eşi Mrs Sheikh'i ve çocuklarını bu yıl bir ay ağırlayan Maroon Bosphorus, önümüzdeki dönemde de özel misafirler ağırlamak üzere rezervasyon yapıldığı bilgisini veriyor. 



OTEL ARAYIŞLARI SÜRÜYOR 

Maroon markası ile turizmde büyüme hedefi doğrultusunda Taksim ve Gümüşsuyu'ndaki otellerinde şu anda 40 çalışan ve 200 oda ile hizmet verdiklerini belirten Mert Tatar, turizmde butik olarak büyümek üzere yatırım arayışlarının da sürdüğünü belirtiyor. 

Tataristanbul Otelcilik, Pera'da 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı 24 odalı Maroon Pera Oteli'ni Ocak 2015'te kentte turizm alanında yapılan yatınmlan da artınyor. 


İşadamı Mehmet Tatar'ın ortağı olduğu Metar Grup da, inşaat ve gayrimenkul geliştirme konusundaki faaliyetlerine iki yıl önce Tataristanbul Otelcilik'i kurarak turizmi de ekledi. Mehmat Tatar'ın çocuklan Gülşah ve Mert Tatar tarafından turizm yatınmlan yürütülürken, önümüzdeki iki yıl içinde toplamda 180 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'un farklı semtlerinde beş yeni otel yapılması planlanıyor. 

Tataristanbul Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tatar, turizm alanında gördükleri potansiyeli değerlendirerek İstanbul'un farklı semtlerinde yaklaşık 180 milyon dolarlık yatırımla beş yeni otel projesini hayata geçirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini söylüyor. Tatar, turizm alanında önümüzdeki beş yıl içinde İstanbul'da bin oda ve 2 bin yatak kapasitesine ulaşma hedefi ile yatınmlar yaptıklarını vurguluyor. 



Ekonomist


Geri Dön