25 / 04 / 2024

Tatile gideceklere yüzde 150 zamlı bilet şoku! Otobüs ve uçak bilet fiyatları uçtu! İşte 11 Mayıs 2022 fiyat listesi

Tatile gideceklere yüzde 150 zamlı bilet şoku! Otobüs ve uçak bilet fiyatları uçtu! İşte 11 Mayıs 2022 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte otobüs ve uçak bileti fiyatları uçuşa geçti. Peki otobüs ve uçak bileti fiyatları ne kadar? İşte THY, Pegasus, Metro, Kamilkoç bilet fiyat listesi...



Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlar tatil beldelerine gitme planı yapmaya başladı. Bilet almak için harekete geçenler bilet fiyatlarındaki artışlarla adeta şoke oluyor. Otoyol ücretlerine gelen zam, küreselde artan bizde de katlanarak etkili olan akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş gibi etkenlerle artan ulaşım maliyetleri bilet fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Özellikle yaz mevsimine hazırlandığımız şu dönemde yolculukların artması beklenirken, sektör temsilcileri fiyatlarda yükselişin süreceğini kaydediyor. 

Öğrencilere bayram müjdesi! Memleketine gideceklere otobüs biletleri bedava!

Bloomberg HT’nin haberine göre, Obilet CEO’su Yiğit Gürocak, otobüs biletleri fiyatlarında geçen bayram döneminde yüzde 150’ye varan artış olduğunu söylerken, verilere göre, Ramazan Bayramı'nda bir önceki bayram dönemine göre, otobüs bilet satışlarının en çok arttığı şehirler Erzincan, Batman, Diyarbakır, Maraş ve Elazığ olurken, uçakta ise Kıbrıs (Lefkoşa), Diyarbakır, Hatay, Iğdır ve Mardin oldu.

Pegasus Hava Yolları CEO’su ve Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane de daha önce yaptığı bir açıklamada kademeli artışlarla tavan fiyatların 899 lirayı çıkarılmasını talep ettiklerini söylemiş, resmi olarak açıklanmasa da bazı uçuşların fiyatları 800 lirayı bulmuştu.

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Tatil planları yapanlara yol göstermesi için yapılan hesaplamalar, İstanbul’dan Akdeniz, Ege, ve Karadeniz bölgelerine uçak, otobüs ve otomobil ile yapılan bir yolculuğun maliyetinin bir aylık maaşa yakın olduğunu gösteriyor. Peki otobüs ve uçak biletleri ne kadar? İşte 11 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön