25 / 04 / 2024

TAV Bilişim, Adnan Menderes İç Hatlar'da teknolojisini yeniledi!

TAV Bilişim, Adnan Menderes İç Hatlar'da teknolojisini yeniledi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali'nde, tüm bilgi-işlem ve havalimanı yönetim sistemleri altyapısı TAV Bilişim'in yeni nesil teknolojileriyle hizmet veriyor...




TAV Havalimanları tarafından işletilen  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali'nde, tüm bilgi-işlem ve havalimanı yönetim sistemleri altyapısı TAV Bilişim'in yeni nesil teknolojileriyle hizmet veriyor.


TAV açıklamasına göre, TAV Bilişim Hizmetleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde tüm bilişim altyapı ve havalimanı yönetim sistemlerini son teknolojik ürünlerle donattı.


İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde yolcu işleme ve bagaj eşleştirme teknolojilerinde, havacılık sektörünün bilişim alanında önemli şirketlerinden SITA ile işbirliği yapan TAV Bilişim, yolcuların konfor, hız ve güvenlik ile seyahat etmelerini hedefledi. Böylece bagaj işlemede kapasite saatte 5 bin bagaja çıktı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, TAV Grubu olarak İzmir'de teknolojisi ve mimarisiyle gelecek 20 yıla uygun bir terminal inşa ettiklerini belirterek, "TAV Bilişim olarak üstlendiğimiz rol, bilişim altyapısını çağımızın son teknolojilerine uygun yapılandırmaktı" dedi.


Bilişim altyapısını konfor, güvenlik ve verimliliğin en üst seviyede uygulandığı modüllerle hayata geçirdiklerini kaydeden Onaran, "Bu anlamda, altyapısı ile işlettiğimiz diğer havalimanlarında da çözüm ortaklığı kurduğumuz SITA ile yolcu işleme ve bagaj eşleştirme teknolojilerinde sağladığımız işbirliği ile hizmet çıtamızı bir adım daha ileriye taşıdık" değerlendirmesinde bulundu.


SITA Orta Doğu, Hindistan ve Afrika Başkanı Hani El-Assaad, bu işbirliğinin, TAV ile aramızdaki mevcut güçlü ilişkinin uzantısı olarak devam edeceğini belirterek, "Havalimanlarının boyutları ve kapasiteleri büyürken sektörün en inovatif teknolojisine sahip olması gerekir ki yolcular sorunsuz ve telaşsız seyahat edebilsinler" yorumunu yaptı.


Verilen bilgilere göre, TAV Bilişim'in SITA ile gerçekleştirdiği çözüm ortaklığı kapsamında, SITA'nın Ortak Kullanımlı Terminal Ekipmanı (CUTE) ve Ortak Kullanımlı Yolcu İşleme Sistemi (CUPPS), havalimanı, havayolları ve acentelerin kendileriyle ilgili bilişim uygulamalarına, paylaşılan ekipmanlar üzerinden gerçek zamanlı olarak ulaşmasına olanak sağlıyor. Havalimanında aynı zamanda SITA'nın hatalı yönlendirilmiş bagaj sayısını azaltmaya yardımcı olacak gerçek zamanlı bir bagaj yönetimi çözümü olan BagManager uygulaması da kullanılacak.


İzmir Adnan Menderes Havalimanı, 2013 yılında, önceki yıla göre yüzde 9 artışla yaklaşık 10,2 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu yolcuların yaklaşık 2,5 milyonu dış hatlar, 7,7 milyonuysa iç hatlarda seyahat etti. Havalimanı, tüm dünyada 86 destinasyona sefer düzenleyen 54 havayolu şirketine ve Türkiye içinde 21 destinasyona uçan altı havayolu şirketine hizmet veriyor.


TAV Grubu'nun 266 milyon avro yatırım gerçekleştirerek 21 ayda hizmete sunduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali'nden uçuşlar mart ayında başladı.



AA


Geri Dön