28 / 03 / 2024

TAV havalimanı inşaatında 2013'ü ikincilikle kapatıyor!

TAV havalimanı inşaatında 2013'ü ikincilikle kapatıyor!

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği gökdelen projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina'da 425 metre yüksekliğe ulaşan The Dream Dubai Marina projesi geliyor. Proje Burj Halifa'nın ardından BAE'deki en yüksek ikinci gökdelen olacak.




Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri araşma giren TAV inşaat, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2012'de her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. 


DÖRT YILDIR LİSTEDE 

TAV inşaat 'ulaştırma' sektöründe 33. sırada yer alırken havalimanı inşaatında Bechtel'in ardından ikinci en büyük şirket oldu. TAV Grup CEO'su Sam Şener "TAV inşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdi. Bugün geldiğimiz noktada Abu DabiMidfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines hangarları, Riya d Havalimanı gibi projeleri üstlenerek son iki yılda Körfez Bölgesi'nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. TAV inşaat olarak havalimanı inşaatı alanında 1898 yılında kurulan Bechtel'in arkasından ikinci olarak gösterildik. Bu sıralamayı da dünya genelinde mühendislerin en saygın yayınlarından ENR yayımladı. Tüm dünyada ihale açan kuruluşlar tarafından kaynak olarak kullanılan ENR listelerinde dört yıldır istikrarlı bir şekildeki beşte yer alıyoruz ve iyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. 


16 MİLYAR DOLARLIK İŞ 

TAV'daki mimar, mühendis ve işletmeci arkadaşlarımızın başarısıdır bu. Üniversitelerimizde okuyan genç arkadaşlarımıza TAV çalışanlarının bu başarısının rol modeli olması açısından çok önemsiyorum. Düııyanm her yerindeki fırsatları takip ederek veçok çalışarak daha da üst noktalara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. İstanbul Atatürk Havalimanı'yla çıktığı yolda TAV înşaat'ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedelilö milyar doları aştı. 

Türkiye'de  İzmir  Adnan Menderes yeni iç hatlar terminali, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan'da Riyad Kiııg Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde Kiııg Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Medine Priııce Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Umman'da Muskat Havalimanı Altyapı işleri, Libya'da Tripoli ve Seblıa Havalimanlarını inşa ediyor. TAV İnşaat'ın imza attığı diğer projelerden bazıları ise şöyle: Türkiye'de Esenboğave Antalya Gazipaşa Havalimanı, Tunus'ta Enfidha, Mısır'da Kahire, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Emirates Hangarları, Katar'da Hamad Havalimanı YolcuTerminal Kompleksi, Makedonya'da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan'da Tiflis ve Batum Havalimanları. 




Star Otomotiv Enerji Lojistik




Geri Dön