28 / 03 / 2024

TAV kurumsal yönetim notunu artırdı!

TAV kurumsal yönetim notunu artırdı!

TAV Havalimanları Holding, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Dönemsel Revizyon Raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirket, kurumsal yönetim notunu 8. kez artırdı.



TAV Havalimanları Holding, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Dönemsel Revizyon Raporunu KAP'a bildirdi. 



Açıklama


Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan derecelendirme kuruluşu SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından "Kurumsal Yönetim Derecelendirme Dönemsel Revizyon Raporu" tamamlanmıştır.

21 Ağustos 2015 tarihinde açıklamış olduğumuz 95,19 (10 üzerinden 9,52) olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu, şirketimizin kurumsal yönetim ilkelerini uygulama alanında yaptığı sürekli iyileştirme çabaları sonrasında, 19 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 95,38 (10 üzerinden 9,54) olarak yukarı yönlü revize edilmiştir.

 

Kurumsal yönetim derecelendirme notunun alt başlıklar itibariyle dağılımı aşağıda verilmektedir.

 

TAV Havalimanları Holding Kurumsal Yönetim Komitesi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. ("SAHA") ile kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirmesi sözleşmesinin yenilenmesi yönünde karar almıştır. SAHA ile 19 Ağustos 2016 tarihinde imzalanan sözleşmenin süresi 2 (iki) yıl olup, sözleşme 19 Ağustos 2018 tarihine kadar geçerlidir. 




1. dosya için tıklayın


2. dosya için tıklayın



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekile yer aldı ;




TAV Havalimanları, 10 üzerinden 9,52 olan kurumsal yönetim notunu 9,54 seviyesine çıkardı.


TAV'dan yapılan açıklamaya göre kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşu SAHA, TAV Havalimanları'nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9,54 olarak açıkladı. Böylece TAV Havalimanları Holding bu not ile 50'ye yakın şirketin yer aldığı Borsa İstanbul (BIST) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde üst sıralardaki yerini korudu.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Holding Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, kurumsal yönetim derecelendirme notlarını sekizinci kez üst üste artırmayı başardıklarını bildirdi.


Kurumsal yönetim alanında Türkiye'deki uygulama standardını belirleyen birkaç şirketten biri olmanın gurur verici olduğunu aktaran İlgen, "Bu başarı bizim kurumsal yönetimi bir şirket kültürü olarak benimsememizden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.



AA




Geri Dön