19 / 04 / 2024

Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor!

Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın yapımına devam ettiklerini söyledi..



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İçmeler Meydanı'nda düzenlenen Tuzla mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı'nın yapımına devam ettiklerini, D100 Karayolu-Pendik Kavşağı-Çayırova Kavşağı arası yan yollar düzenlemesinin, bin araç kapasiteli Tuzla Metro İstasyonu Otoparkı'nın, Tuzla Tahaffuzhane Caddesi Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenlemesi işlerinin devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, Kamil Abduş Gölü'nde çevre düzenlemesi yaptıklarını, eski Tuzla Aydınlı Çöp Döküm Sahası Rehabilitasyon ve Bölge Parkı düzenleme çalışmalarının sürdüğünü, Türkiye'nin en modern sebze ve meyve halinin yapımına Aydınlı'da 319 bin metrekarelik alanda başladıklarını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlarla yetinmediklerini, önlerindeki dönemde şehre yeni eserler kazandırmayı sürdüreceklerini belirtti ve ilçedeki iki okula daha kapalı spor salonu yaptıklarını, Aydınlı'da yeni bir itfaiye istasyonu inşa ettiklerini dile getirdi. 

Tuzla'ya ülkenin ilaç ve aşıda dışa bağımlılığını azaltacak bir biyoteknoloji vadisi kurduklarını anlatan Erdoğan, "Sağlık, çevre, gıda, tarım, hayvancılık, tekstil ve metalürji gibi birçok alanı kapsayan 160 şirketin, 500 girişimcinin üretim yapacağı biyoteknoloji vadisi yeni nesil bir üretim üssü olacak" dedi.

"İlçemize bir lojistik merkezi kazandıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, perakende esnafına tek noktadan hizmet verecek Anadolu Yakası Gıda Merkezi'ni Tuzla sınırları içerisinde hayata geçirdiklerini aktararak, yapımı devam eden ya da yapılacak olan yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"İlçemize bir lojistik merkezi kazandıracağız. İstanbul'a yapacağımız üç yeni otogarın biri de Tuzla'da olacak. İlçemizin 20 farklı noktasında yaklaşık 6 bin araç kapasiteli otoparklar yapacağız. D100 Güney Yan Yol Fatih Otağı Caddesi sahil yolu arasında yol ve kavşak düzenlemesi yapacağız. Şifa Mahallesi-Aydıntepe Yolu-Sabiha Gökçen Havalimanı arasını Pendik-Tuzla-Sultanbeyli çıkışını, Kurtköy Kavşağı-Şekerpınar Kavşağı arası, TEM Kuzey-Güney yan yol düzenlemesini hayata geçireceğiz. Ayrıca Şifa Mahallesi D100 Kuzey yan yolu-Aydınlı Mahallesi arası Şekerpınar Caddesi yol rehabilitasyonunu, Çayırova-İçmeler-Pendik arası D100 Kuzey-Güney yan yolları düzenlemelerini gerçekleştireceğiz. Aydıntepe'de inşa edeceğimiz millet bahçesiyle Tuzlalılar rahat bir nefes alacak. Orada huzur bulacaksınız. Tuzla'ya su sporları merkezi inşa edeceğiz. Kamil Abduş Gölü ve Sakız Adası'nı yenileyeceğiz. İlçemize 27,5 kilometrelik bisiklet yolları, 17 mahallemize yeni parklar kazandıracağız. Yeni gençlik merkezi, çocuk bilim kampüsü yapacağız. Tüm bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 31 Mart çok önemli. Durmak yok, yola devam."

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları!


Geri Dön