19 / 04 / 2024

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Tayland'da perakende satış sektöründe hizmet sunan dev firma, çalışanlarına kendi mağazalarında kullanması için kendi kripto parasını dağıttı. Kripto paraların ilerleyen zamanlarda müşterilere de arz edileceğine dikkat çekildi.



Tayland'daki en büyük perakende satış gruplarından Central Retail'in alışveriş merkezlerinde ve restoranlarında başlangıçta çalışanların kullanması amacıyla kendi kripto para testlerine start verdiği belirtildi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Central Retail, kripto paranın ‘sanal alan’ ismi verilen pilot çalışmasının bitirilmesinin ardından müşterilere ve halka arzını genişletme hedeflerine odaklanıyor. 

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

80 BİN ÇALIŞANA DAĞITTI

Şirket, C-Coin isimli blok zinciri teknolojisine dayanan parayı dünya çapında 80 bin çalışanına Central Retail mağazalarında ve restoranlarında alışveriş gerçekleştirmesi amacıyla dağıttığını dile getirdi. 

Central Tech’in baş sorumlusu Kowin Kulruchakorn’a “Çalışanlarımız C-Coin’i kullanabiliyorsa, müşterilerimizin bununla bir sorunu olmamalıdır” yorumunda bulundu. Kowin, gelecek planlarının henüz kesinleşmediğine vurgu yaptı ve paranın henüz listelenip listelenmeyeceği konularına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Kripto paralarda deprem!

Konut satışında kripto para dönemi başlıyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön