28 / 03 / 2024

TBMM lojmanları yıkılıyor!

TBMM lojmanları yıkılıyor!

TBMM Kampüsü içinde bulunan ve 16 ay önce ısı yalıtımı yapılan lojmanların yıkımına başlandı. Bürokratların lojmanları boşaltmasının ardından dairelerin camları söküldü, binaların etrafı çevrilerek yıkım makineleri için hazırlık yapıldı...



TBMM Kampüsü içinde bulunan ve 16 ay önce ısı yalıtımı yapılan lojmanların yıkımına başlandı. Bürokratların lojmanları boşaltmasının ardından dairelerin camları söküldü, binaların etrafı çevrilerek yıkım makineleri için hazırlık yapıldı. Lojmanların yerine inşaat yapılmayacağı yeşil alan olarak düzenleme yapılacağı belirtildi. 


Lojmanlara hem ısı yalıtımı yapılması hem de yıkım kararı alınması, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından bir soru önergesiyle Meclis'e taşınmıştı. İnce, "Madem yıkacaktınız neden ısı yalıtımı yaptırıyorsunuz?" diye sormuştu. 


'145 BİN TL HARCANDI' 


İnce'nin soru önergesine yanıt veren dönemin TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, şunları söylemişti: "TBMM personelinin ikamet ettiği 5 blok lojmanda 3 blokun ısı yalıtımı yaptırılmış, diğer 2 blokta ise yaptırılmamıştır. 


Isı yalıtımı tamamlanan 3 blok için 145 bin TL harcanmıştır... Binaların yıkılma kararının alınma gerekçesi ekonomik ömürlerinin dolmuş olması ve kampus içerisinde personel lojmanına artık ihtiyaç duyulmamasıdır. Lojmanların yıkım kararı 23 Şubat 2011 tarihinde gerçekleştirilen ısı yalıtım ihalesinden 16 ay sonra 15 Ağustos 2012 tarihinde alınmıştır." 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön