20 / 04 / 2024

TBMM, Louvre ve Buckingham'ı gösterip saraylara zam yaptı!

TBMM, Louvre ve Buckingham'ı gösterip saraylara zam yaptı!

Saray ve kasırların tarihi ortamlarını dekor olarak kullanıp düğün fotoğraflarını çektiren gelin ve damatlar, bundan sonra düğün masraflarına bir de 'Meclis faturası' eklemek zorunda kalacak. TBMM Başkanlığı, bir saatlik çekim karşılığında 1500 TL ücret a



TBMM, bütçe hazırlık döneminde, saray ve kasırlara ilişkin ziyaret ve etkinlik ücretlerini yeniden belirledi. Bu çerçevede "Milli, Saraylar Daire Başkanlığı'na Bağlı Birimlerde Fotoğraf Çekme ve Görüntü Alma Yönetmeliği" değiştirilecek. TBMM Başkanlık Divanı'nda önümüzdeki hafta ele alınacak yönetmelik değişikliğine göre, bundan böyle gelin ve damatlar istedikleri gibi saray ve kasırların bahçesinde fotoğraf çektiremeyecek.

Düzenlemeye göre, Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları hariç, Meclis'e bağlı Milli Saraylar bünyesindeki tüm tarihi yerlerin dış mekânlarında bir saatlik çekim bedeli olarak 1500 TL ödenerek düğün fotoğrafı çekilebilecek.

TALEP ÇOK

Değişikliğin gerekçesinde, "Milli Saraylar'a bağlı mekânlarda yoğun olarak gelin-damat fotoğraf çekimi talepleri geldiği, tarihi mekânların güvenlik ve korumasının kontrollü olarak sağlanması amacıyla ücreti karşılığı çekimlerin uygun olacağı" belirtildi. Saray ve kasırların gezi biletlerine de yüzde 100 zam yapıldı.

Yeni tarifeye göre, Dolmabahçe Selamlık 30 TL, Harem 20 TL, her ikisi 40 TL karşılığı gezilebilecek. Zammın gerekçesi açıklanırken Versailles Müzesi'nin 50 TL, Louvre Müzesi'nin 63 TL, Alhamra'nın 123 TL, Buckingham'ın 45 TL, Hampton Court Sarayı'nın 46 TL karşılığı gezilebildiği vurgulandı.

HAS BAHÇE'YE ZAM

Padişahların kullandığı has bahçeleri etkinliklerde kullanmak isteyenler de yüklü bir miktar ödemek zorunda kalacak.

Dolmabahçe'deki Has Bahçe'nin kira bedeli, hafta içi 80 bin TL'den 100 bin TL'ye, hafta sonları ise 100 bin TL'den 120 bin TL'ye çıkarıldı. Harem bahçesi ise 20 bin TL'ye kiraya verilmeye devam edilecek. Beylerbeyi Has Bahçe için bu rakam 75 bin TL oldu. 40 bin TL olan harem kirası, 50 bin TL olacak.

Saliha Çolak / HABERTÜRK


Geri Dön