24 / 04 / 2024

TCDD Genel Müdürü açıkladı: Haydarpaşa YHT istasyonu olacak!

TCDD Genel Müdürü açıkladı: Haydarpaşa YHT istasyonu olacak!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Haydarpaşa gar binasının istasyon bölümünün bu işlevini sürdüreceğini, diğer bölümlerinde de koruma amaçlı imar planı yapıldığını söyledi.



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Haydarpaşa gar binasının istasyon bölümünün bu işlevini sürdüreceğini bildirdi. 


Süleyman Karaman, Haydarpaşa'daki çalışmalara ilişkin, şunları kaydetti: "Diğer birimlerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve TCDD'nin ortak yaptığı bir planlama var. Onu şimdi Özelleştirme İdaresi yapıyor. Haydarpaşa deyince halkımız Haydarpaşa binasını anlıyor. Sadece o değil, Harem'den Kadıköy'e kadar olan bölümün bir yenileştirme projesi yapılıyor ama Haydarpaşa binasının istasyon bölümü istasyon olarak kalacak. Diğer bölümlerinde de koruma amaçlı imar planlarını yaptık. Diğer projelerle ilgili de çalışmalar sürüyor. Vatandaşın Haydarpaşa'dan trene binebilmesi için banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesi var, onunla ilgili müteahhitlerimiz çalışıyor, hedefimiz 2015 ama çalışmalara bağlı, 2015 sonunda belki 2016'da olabilir diye düşünüyoruz." 


2010 yılında çıkan yangında zarar gören, 2013 yılında ise banliyö hattında yapılan çalışmalar nedeniyle ulaşıma kapanan Haydarpaşa gar binasıyla ilgili olarak zaman zaman otel ya da AVM dönüştürüleceğine ilişkin haberler çıkmıştı. 


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise eylül başında yaptığı bir açıklamada söz konusu binanın planlarda kültürel tesis, turizm ve konaklama alanı olarak ifade edildiğini bildirmişti. 


Dünya






Geri Dön