26 / 04 / 2024

TEB’den peşinat gerektirmeyen konut kredisi!

TEB’den peşinat gerektirmeyen konut kredisi!

TEB yüzde 100 konut kredisi ürünü dahilinde konutun ekspertiz değerinin tamamına peşinat gerekmeksizin konut kredisi kullandırıyor...



Konut kredisi kullanırken tüketicilere bankalarda farklılık gösterse de en fazla yüzde 80’e kadar kredi kullandırılıyor. Konut değerinin yüzde 20 ile yüzde 25’lik bölümü için tüketicinin peşinatı olması bekleniyor.

TEB peşinatı olmayan tüketicilerin konut ihtiyacını karşılamak için ikinci bir kredi ile konut değerinin tamamına kadar kredi kullandırıyor. Konuya ilişkin TEB’den yapılan açıklama şu şekilde;

"Satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin yüzde 75’ine kadar kredi veriyoruz. Kalan yüzde 25’lik kısım için ise nakit karşılık ya da size ait ikinci bir gayrimenkul ipoteği ile kredinizi yüzde 100’e tamamlıyoruz. Böylece ihtiyacınız olan tüm kredi tutarını uygun faiz ve uzun vade avantajı ile alıyor ve yeni evinize sıkıntıya girmeden kavuşuyorsunuz. 

Üstelik geri ödeme sürecinizde, kalan kredi bakiyeniz ikinci teminata gerek olmayan tutara indiğinde, kredinizin kapanmasını beklemeden ikinci ipoteğinizi veya nakit blokenizi kaldırıyoruz"

TEB Konut Kredisi Faizleri

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; TEB kampanyalı konut kredisi dahilinde azami 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.15 faiz oranı ile kredi sunuyor. Kampanyalı konut kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 15 düzeyine denk geliyor. Bankanın tabela konut kredisi faiz oranı ise yüzde 2.58 seviyesinde.

TEB Konut Kredisi Hesaplama

TEB’den yüzde 100 konut kredisi ürünü dahilinde 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 1.550 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise vade sonunda 184.000 TL’ ye karşılık geliyor.


Geri Dön