16 / 04 / 2024

Akbank peşinatsız konut kredisi faizleri ne kadar?

Akbank peşinatsız konut kredisi faizleri ne kadar?

Akbank peşinat ödemek gerekmeden konutun tamamına konut kredisi kullandırıyor. Akbank peşinatsız konut kredisi faizleri ne kadar?



Bankalar konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullandırıp kalan yüzde 20’lik tutarın ise peşinat olarak ödenmesini talep ediyor. Bu oran 300.000 TL’lik bir konut için tüketicinin en az 60.000 TL peşinatı olması gerektiği anlamına geliyor.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; Akbank peşinatı olmadığı halde konut almak isteyen tüketiciler için peşinatsız konut kredisi ürünü kullandırmaya başladı. Banka konutun ekspertiz değerinin tamamına kadar kredi verebiliyor. Fakat konutun tamamına kredi alınabilmesi için tüketiciden kendinin, ailesinin ya da üçüncü bir şahsa ait ikinci bir konut ipoteği talep ediliyor.

Akbank Peşinatsız Konut Kredisi Faizleri

Akbank peşinatsız konut kredisi ürünü için azami 10 yıl vadeye kadar kredi kullandırırken 4 yıl vadeye kadar yüzde 1.39, 5 ve 10 yıl vade arasında ise yüzde 1.35 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

Akbank Peşinatısız Konut Kredisi Hesaplama

Akbank’tan peşinatsız konut kredisi için 300.000 TL’lik konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için toplam geri ödeme rakamı yaklaşık 607.000 TL oluyor. Kredinin aylık taksit tutarları ise yaklaşık 5.000 TL’ ye denk geliyor.
 


Geri Dön