19 / 04 / 2024

Tebernüş Kireçci: 2014 zor bir yıl olacak!

Tebernüş Kireçci: 2014 zor bir yıl olacak!

2014 beklentilerinin masaya yatırıldığı “Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları”nda konuşan Tebernüş Kireçci, 2014 yılının zor bir yıl olacağını vurguladı. Kireçci herkes dersine iyi çalışsın dedi…



Emlakkulisi.com tarafından ilki düzenlenen “Geleneksel Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları”nın gündeminde “2014 beklentileri” vardı. 


Konuşla ilgili görüşlerini paylaşan Emlakkulisi.com Genel Yayın Yönetmeni Tebernüş Kireçci, 2014 yılı zor bir yıl olacak herkes dersine iyi çalışsın dedi. 

Tebernüş Kireçci: 2014 zor bir yıl olacak!

Önümüzde 3 risk var

Siyasi istikrarın bozulma riskinin olması, seçimler ve konut kredisi faiz oranlarındaki artışın sektörü olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Kireçci, “2014 oldukça zor bir yıl olacak. Çünkü siyasi istikrarın bozulma riski var. Yine önümüzde 2 seçim var. İlk yarıda 2 tane seçimi bitireceğiz. Seçimin sonuçları en büyük stres olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında konut kredisi faiz oranlarındaki artış devam ediyor. Bu talebi yönlendiren ciddi bir unsur” diye konuştu. 


Herkes milyon dolarlık proje yapma derdinde

Sektördeki bir diğer önemli tehdidin ise arz fazlalığı olduğunu vurgulayan Kireçci, “İstanbul’daki projelerin geneline baktığımızda hep aynı hedef kitleye ulaşılmaya çalışılıyor. Herkes metrekaresi 10 bin dolarlık proje yapıp satmak istiyor. Hiç kimse pazarın büyük bir kısmını oluşturan C grubuna yönelik proje geliştirmiyor ya da geliştirmeye sıcak bakmıyor. Özellikle A ve B grubunda ciddi bir doyma noktası var, ciddi bir arz fazlası var” ifadesinde bulundu. 


Bu büyük bir fırsat olabilir

Son 3-4 ayda ruhsat almanın iyice zorlaştığının altını çizen Tebernüş Kireçci, önümüzdeki aylarda ruhsat sayısında azalma olursa orta vadede B + ve A’daki arz fazlalığını eritmek için büyük bir fırsat olur dedi. 


İyi kaptan fırtınalı havada belli olur

2014’ün sürprizlere açık bir yıl olduğuna dikkat çeken Kireçci, “İyi kaptan fırtınalı havada belli olur. Son 11 yıldır yıl yıldan iyi geldi. 2014 sürprizlere açık bir yıl olacak. İyi kaptanlar belli olacak” diye konuştu.


Dersine iyi çalışan büyür

Şirketlerin pazarlama konusunda derslerine iyi çalışması gerektiğini belirten Kireçci, dersine iyi çalışan şirketler fırtınalı havalarda da büyüyebilir. Kriz döneminde satışa çıkan projelerin piyasalar düzeldiğinde çok kazandığını gördük” ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön