25 / 04 / 2024

Tebernüş Kireçci: Yatırım için önceliğiniz arsa olsun!

Tebernüş Kireçci: Yatırım için önceliğiniz arsa olsun!

www.emlakkulisi.com Genel Yayın Yönetmeni Tebernüş Kireçci, SkyTürk'te yayınlanan `Başlama Vuruşu' programında gayrimenkul sektörünü değerlendirdi



SkyTürk'te yayınlanan `Başlama Vuruşu' programında Uyanış Toğtaş'ın konuğu olan Emlak Uzmanı Tebernüş Kireçci, konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün ardından sektörle ilgili öngörülerini anlattı. Faiz oranları düştükçe gayrimenkule gelecek paranın hacminin arttığını belirten Kireçci, "Her geçen yıl gayrimenkule gelen para hacmi arttıkça konut fiyatları da yükseliş gösterecek. Böyle olunca da şirketler tüketicinin alabileceği koşullarda ev satmaya başlıyor" dedi.

Şirketlerin kriz dönemlerinde tüketicinin hayatı boyunca göremeyeceği fırsatları ayaklarına getirdiğini söyleyen Kireçci, "2005'in ilk yarısında emlak eki yaparken İstanbul'da 100 bin TL'ye konut bulamıyorduk. Şimdi İstanbul'un uzak köşesinde olsa bile 39 bin TL'ye konut satılıyor" diye konuştu.

Yatırım için önceliğin arsaya verilmesi gerektiğini belirten Kireçci, "Yatırım için arsa ya da dükkan almak ev almaktan daha avantajlı. Yaşamak için ev alacaksanız fırsatları kollayın. Tüm dönemlerde mutlaka alabileceğiniz bir ev vardır" dedi.

Konut sektörünün geleceği için kısa vadede bir tahminde bulunmanın zor olduğunu vurgulayan Kireçci sözlerine şöyle devam etti: "Uzun döneme bakarsanız Türkiye'nin AB üyeliği devam ediyor. Bu süreçteki tüm ülkelerde gayrimenkul fiyatlarında ciddi yükselişler yaşanır. Önünde sonunda gayrimenkul fiyatları Türkiye'de de artacak. Bunun gerçekleşmesi 2023 yılını bulur. Önemli olan genel trend değil, aldığınız gayrimenkulün fiyatı ve doğru lokasyonda olması. İşin püf noktası burası"


Geri Dön