19 / 04 / 2024

Tekçe Overseas, konutlarını Bitcoin'le satıyor!

Tekçe Overseas, konutlarını Bitcoin'le satıyor!

Türkiye ve İspanya'da yabancılara gayrimenkul satışı yapan Tekçe Overseas, konut satışlarının yüzde 25’ini Bitcoin'le gerçekleştirdi.



Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ, Türkiye ve İspanya'da bulunan gayrimenkullerini dijital para birimi Bitcoin'le satıyor. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Tekçe Overseas bu sayede yabancılara vatandaşlık veriyor. 

2017 yılından bu yana yabancıya Bitcoin'le satış yaptıklarını söyleyen Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, “Normal yollarla yurtdışından para transferi çok uzun bir süreç alabiliyor. Bu yüzden Bitcoin'li satışlara başladık. İlk Bitcoin'li satışımız 2017’de 1 milyon 200 bin TL’lik villa ile olmuştu. 2018’de bu sayı 9 adete çıktı. Şimdi ise her ay 8 ila 9 adet satışımızı Bitcoin'le yapıyoruz. Devamlı da artıyor. Çünkü dijital parayı gerçek mülke çeviriyorum” dedi.

Gerçekleşen satışların yarısının vatandaşlık amaçlı olduğunu söyleyen Tekçe, toplam satışlarının yüzde 25’ini Bitcoin'le yapar hale geldiklerini söyledi. 

Türkiye’deki Bitcoin hacimleri yetmedi

Bitcoinle yapılan konut satışlarının yükselmesiyle Türkiye’deki şirketlerin Bitcoin hacimlerinin yetersiz kaldığını söyleyen “Bu yüzden Amerika’da bir şirketle anlaştık. Şirket Bitcoin'le yaptığımız satışları dolar ya da TL’ye çevirip bize gönderiyor” açıklamasında bulundu. 

Tekçe, firmalarının Bitcoin'le konut satışını Dubai ve Amerika’da bazı gayrimenkul şirketlerinin de yapmaya başladığını dile getirdi. Diğer yandan  Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği’inde (GİGDER) Başkan Yardımcılığı da yapan Tekçe, dünyada 360 milyar doları aşan bir büyüklüğe sahip olan Bitcoin konusunda Türkiye’nin banka kurması gerektiğini vurguladı. Tekçe böylelikle  Türkiye’nin gayrimenkul ticaretinden daha büyük bir alana kavuşacağını aktardı. 

İspanya’da ofis açtı, sırada Amerika var 

Türkiye’deki üniversite eğitiminden sonra akademisyenlik için gittiği Amsterdam Üniversitesi’nde hedeflerine ulaşamayınca Türkiye’ye dönerek yabancılara rehberlik ve tercümanlık yapmaya başladığını söyleyen Tekçe, “AB’nin 2004 yılında Euro para birimine geçişiyle birlikte Avrupalıların Türkiye’de gayrimenkul alımları artınca Antalya Homes’u kurarak gayrimenkul sektörüne girdim” dedi.

Bursa, Yalova, Alanya, Antalya, İstanbul ve Trabzon şehirlerinde 7, İspanya ise Spain Homes markasıyla Malaga ve Alicante’de iki olmak üzere toplam 9 ofisleri olduğunu söyleyen Tekçe 23 dilde hizmet verdiklerini açıkladı. 

Türkiye’deki büyümelerine bağlı olarak isim karışıklığının önüne geçmek için isim değişikliği yaparak Antalya Homes yerine Tekçe Overseas adını aldıklarını aktaran Tekçe, Türkiye’de 2 yıl içinde 19 ofis, İspanya’da ise 14 ofise çıkmayı hedefl ediklerini açıkladı. Bayram Tekçe, “Ayrıca pandemi biter bitmez ABD’nin Miami kentinde de ofis açacağız” şeklinde konuştu. 

300 milyon dolarlık satış yapıyor 

Bugüne kadar 10 bin kadar konut satışı yaptıklarını söyleyen Bayram Tekçe, satışlarının yüzde 80’inin yabancılara, yüzde 10’unun gurbetçilere, yüzde 10’unun ise Türklere yapıldığını  belirtti. Tekçe, işlerini doğru yapmaları nedeniyle satışlarının yüzde 30’unun tavsiye ile yapıldığını dile getirdi.  Mütekabiliyet öncesi yabancıya yılda 150 daire satarken, şimdilerde ise yılda 750 daire satışı yaptıklarını ifade eden Tekçe, böylece yılda 300 milyon dolarlık bir gelir sağladıklarını aktardı. andemiden dolayı geçen yıla göre satışlarının yüzde 30 oranında düştüğünü vurgulayan Tekçe, yılı 500 adetlik satışla kapatmayı hedeflediklerini belirtti.
 

Milyonluk villalar Bitcoin ile satılıyor!

Milyonluk villanın satışı Bitcoin ile yapıldı!


Geri Dön