29 / 03 / 2024

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Küçük ev akımı ABD'nin ardından ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Peki tekerlekli küçük ev fiyatları 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Küçük ev akımı ülkemizde de moda haline geldi. Dünyada 2008 yılında küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışları sonrasında batı ülkelerinde de gelişen mikro evler yeni bir sektör haline geldi. Küçük bir evde yaşam haricinde bir sosyal hareketlenme olduğu bilinen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir araya geliyor.

Tiny house, Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarak biliniyor. Peki tiny house nedir? Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021 ne kadar? İşte küçük evlerle ilgili tüm merak edilenler...

Güç geçtikçe yaygınlaşan bu akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre tasarlanan çeşitli tasarımlarıyla yapılıyor. Tekerlekli küçük evlerin en dikkat çekici özelliklerinden biri de taşınabilir olmaları. Bu özelliği ile öne çıkan mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma imkanı sağlanıyor. İstenildiği durumda karavanla çekilebilecek şekilde mobil olabileceği gibi sabit tutuluyor.

Tüketim çılgınlığını engellemesi için mikro evlerde, oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilir olarak tasarlanıyor. Yaşam biçimi olarak bilinen küçük evler daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir yaşam sağlanıyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan tiny houselar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edildi.

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Tiny house yapımı

Tiny house evleri kısa zaman içerisinde yapılıyor. Tiny house projesi için uygun bir köşe bulunması, çizimler üzerinden malzemlerin boyutları belirleniyor ve montajına başlanıyor. Taşınabilir tiny houselar için ağırlık şartı bulunuyor. Bu nedenle küçük evler için hafif malzemeler kullanılıyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle seçiliyor.

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021

Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun olduğu biliniyor. 

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021 şu şekilde hesaplanıyor: 
Nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağı

İster yapılan ister satın alınabilen tiny houseları tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alabilirsiniz. Emlakçılarla anlaşarak, evleri ziyaret edebilirsiniz ve gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Tiny house satılık fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor.

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tekerlekli küçük ev fiyatları 2021!

Tiny house depreme dayanıklı mı?

Tiny houselar sağlamlığı ve boyutuyla depreme karşı dayanıklı olarak yapılıyor. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda olarak şekilde inşa ediliyor ve evlerin altında tutuca paneller bulunuyor.

Tiny house kiralama 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön