27 / 04 / 2024

Tekfen, Gama'nın Kazakistan inşaat taahhüt işlerini aldı!

Tekfen, Gama'nın Kazakistan inşaat taahhüt işlerini aldı!

Tekfen Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) GATE İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş. hisselerinin alınması hakkında açıklama yaptı. 



Tekfen Holding'in bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 ortağı olduğu GATE nezdinde şirketin diğer ortağı olan Gama Endüstri'nin sahip olduğu yüzde 50 oranındaki paylarının yukarıda detayları verilen satın alma işleminin tamamlanması sonrasında GATE'nin halen Kazakistan'da devam eden inşaat projelerindeki Mayıs 2018 sonu itibariyle 259,3 milyon ABD Doları tutarındaki kalan iş miktarı, Tekfen İnşaat'ın kalan proje bakiyesine ilave olarak tamamlanacak. 

Tekfen Holding'in KAP açıklaması: 
Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin (Tekfen İnşaat) %50 ortağı olduğu GATE İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş. (GATE) nezdinde Şirketin diğer ortağı olan Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj A.Ş.'nin (Gama Endüstri) sahip olduğu %50 oranındaki paylarının yukarıda detayları verilen satın alma işleminin tamamlanması sonrasında GATE'nin halen Kazakistan'da devam eden inşaat projelerindeki Mayıs 2018 sonu itibariyle 259,3 milyon ABD Doları tutarındaki kalan iş miktarı, Tekfen İnşaat'ın kalan proje bakiyesine ilave olarak tamamlanacaktır.  


Geri Dön