24 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat'ın iştiraki Azfen ile BP arasında iş birliği!

Tekfen İnşaat'ın iştiraki Azfen ile BP arasında iş birliği!

Tekfen İnşaat iştiraklerinden Azfen Birge Müessesesi ile BP Exploration arasında 486 milyon dolarlık  sözleşme imzalandı



Tekfen İnşaat iştirakleri arasında yer alan Azfen Birge Müessesesi ile BP Exploration arasında 486 milyon dolar değerinde sözleşme imzalandı.

Tekfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre, şirketin bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat'ın yüzde 40 pay sahibi olduğu iştiraki Azfen Birge Müessesesi (Azfen), BP Exploration (Caspian Sea) Limited ile sözleşme imzaladığını bildirdi.

Tekfen'in KAP açıklaması:
Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat'ın %40 oranında pay sahibi olduğu iştiraki Azfen Birge Müessesesi (Azfen), BP Exploration (Caspian Sea) Limited ile imzaladığı sözleşme ile toplam ağırlığı 16.936 ton olacak olan 1 adet offshore platformu, delme modülü, hizmet ve yaşam ünitelerinin yapım ve teslim işlerini üstlenmiştir. İşin yapım süresi, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden itibaren 38 ay olarak öngörülmüştür. Projenin toplam bedeli yaklaşık 486 milyon Amerikan Doları olup, Azfen şirketindeki ortaklık payı kapsamında Tekfen İnşaat'ın projedeki payı yaklaşık 195 milyon Amerikan Dolarıdır. 


Geri Dön