20 / 04 / 2024

Tekirdağ-Muratlı'ya yeni demiryolu yapılacak!

Tekirdağ-Muratlı'ya yeni demiryolu yapılacak!

Tekirdağ-Muratlı arasında Marmaray Projesi kapsamında yeni bir demiryolu hattının yapımına başlandığı bildirildi



TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre,  Marmaray  Projesi'nin inşaat çalışmaları süresince Avrupa ile Asya arasındaki yük taşımacılığının kesintiye uğramaması için yük trafiği Tekirdağ Limanı'na kaydırılacak. Bu amaçla DLH, Tekirdağ-Muratlı arasındaki 31 kilometrelik alt yapısı çift, üst yapısı tek hat olmak üzere sinyalizasyonlu, elektrifikasyonlu yük taşımacılığına uygun inşa edilecek demiryolu hattının yapımına başladı.

Yeni demiryolu hattının tamamlanmasıyla Derince-Tekirdağ ve Bandırma-Tekirdağ arasında başlatılacak tren-feribot taşımacılığı ile Avrupa ve Asya arasında yılda 1.4 milyon ton kombine demiryolu yük taşımacılığının yapılması planlanıyor.

Hattın devreye girmesiyle, Tekirdağ ve Ege bölgesindeki otomobil, beyaz eşya, elektronik eşya, seramik, mermer, gıda maddeleri, ayçiçeği yağı, tahıl ve tahıl ürünleri, kağıt ve kağıt ürünleri, inşaat malzemesi gibi sanayi ürünleri demiryoluyla kısa sürede ve ekonomik olarak Avrupa'ya taşınması hedefleniyor. Yeni demir yolu projesi, boğaz trafiğinin de rahatlamasını sağlayacak. Bandırma ve Tekirdağ limanları arasında gerçekleştirilecek feribot taşımacılığıyla Ege Bölgesi'nin Avrupa'ya demiryolu bağlantısında, yaklaşık 600 kilometrelik yol kısalması olacak, ayrıca "demiryolu-denizyolu entegrasyonu" da sağlanmış olacak.
AA


Geri Dön