19 / 04 / 2024

Tekirdağ'da icradan 700 bin TL'ye satılık arsa!

Tekirdağ'da icradan 700 bin TL'ye satılık arsa!

Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğü, Tekirdağ İli, Merkez İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, Kapaklı Mevkii 338 ada, 290 parselde yer alan 7 bin metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazın bedeli 700 bin TL



Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TEKİRDAĞ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ AÇIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/4904 ESAS

İpotekli olup satışına karar verilen aşağıda cins, miktar ve önemli nitelikleri belirtilen;

Tekirdağ ili, Merkez İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, Kapaklı mevkii 338 ada, 290 parselde kayıtlı 7.001,96 m2 yüzölçümlü arsa
vasıflı taşınmaz, Tekirdağ 1. İcra Hukuk Mahkemesi' nin 2010/356 Esas, 2011/28 Karar 08.02.2011 tarihli kararına istinaden 700.196,00.-TL. bedelle, aşağıdaki koşullarda satılacaktır.

İMAR DURUMU; Tekirdağ Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü' nün 03.06.2010 tarih ve M.59.0.TEK-4-13-3208 sayılı yazısına istinaden taşınmaz, sit bölgesi dışında ve sanayi depolama alanında kalıp, Emsal=0,50 ve Makh=6,50m dir.

HALİ HAZIR DURUMU:
Taşınmaz, Tekirdağ, Merkez, Aydoğdu Mahallesi, Kapaklı mevkiinde kain, tapunun 338 ada, 290 parselde kayıtlı 7.001,96 m2 alanlı arsa vasfındadır. Güneyinde ve güney batısında Toptancılar sitesi, Kuzeyinde Kuran Eğitim Merkezi ve Toki konutları. Doğusunda 4-5 katlı binalar mevcuttur. Yol, su ve elektriği mevcuttur. İmar planında sanayi depolama alanındadır. E=0,50 - Hmax= 6,50 m. dir. Yola terkleri yapılmış ve uygulanmıştır. Tekirdağ-Hayrabolu asfaltına ve çevre yoluna yaklaşık 400 m mesafededir, Şehir merkezine 4 km mesafededir. Toptan Gıda depolarının (Toptancılar Sitesinin) arkasındadır. Düz bir arazi yapısına sahiptir. Belediyenin her türlü hizmetinden faydalanabilir durumdadır. Özellikle sanayiye ayrılmış bir arsa olduğundan dolayı değeri artmaktadır. Halen boş arsa olarak durmaktadır.

SATIŞ ŞARTLARI;
1. SATIŞ GÜNÜ    27 Mayıs 2011 Cuma günü 10:00 -10:10 saatleri arasında
2. SATIŞ GÜNÜ   06 Haziran 2011 Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında

1 - Satış 1 'nci satış günü olarak belirtilen gün ve saatlerde Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 2'nci satış günü olarak belirtilen gün ve saatlerde Tekirdağ 1. İcra Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacakların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, alım harç ve masrafları ile tahliye giderleri ve ihale tarihinde geçerli katma değer vergisi alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ile tellaliye resmi ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacaktır, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebligat yapılamaması veya adresi bilinmeyenler hakkında tebligat yerine kaim olacaktır.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bakaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
IİK 126 (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. Yönetmelik örnek no 27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön