23 / 04 / 2024

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.



Dünya Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber Türkiye'nin kentlerinde uygulanan kentsel dönüşüm projelerinde afetlere ve iklime karşı dayanıklılığı desteklemek için Küresel Afet Azaltma ve İyileştirme Fonundan hibe fonu temin etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu teknik yardım kapsamında Dünya Bankası, Tekirdağ şehir genelinde afet ve iklim riski değerlendirmelerinin yapılması ile ilgili olarak AECOM ve yerel alt danışmanlık firması GREEN Engineering ile de sözleşme imzalandı. Proje ile ilgili ilk toplantı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıyaToplantıya Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği İl Planlama Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, KGM 1. Bölge Müdürlüğü 18. Şube Şefliği, DSİ 113. Şube Müdürlüğü, Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A. Ş., Telekom İl Müdürlüğü, TREDAŞ, TESKİ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanları, Dünya Bankası ve AECOM firması yetkilileri katılım gösterdi.

Yapılan toplantıda proje kapsamında ilgili kurumların verileri değerlendirildi ve paydaşlarla gerekli istişareler de gerçekleştirildi.


Geri Dön