20 / 04 / 2024

Teknik İnceleme Raporu yatırımcının riskini azaltıyor!

Teknik İnceleme Raporu yatırımcının riskini azaltıyor!

SOM Gayrimenkul Değerleme'nin hazırladığı rapor, gayrimenkul satın almak isteyenlerin teknik detaylar konusunda bilgilendirilmesini amaçlıyor



Gayrimenkul alacak olan kişi, nereye ne kadar ödemesi gerektiğini biliyor. Ancak bazı teknik konuları bilmediği için, farkında olmadan risk alabiliyor. Bilinçli yatırımcılar, risklerini azaltmak ya da yatırım kararından önce risklerini ölçebilmek için teknik uzmanlarca hazırlanmış raporlardan faydalanıyorlar.

Teknik İnceleme Raporu, belediyede ve tapuda mülkün yasal durumunun sorgulanması ve yasalar karşısında değerini etkileyebilecek her türlü incelemenin yapılarak, satın alınacak mülkün, değerini veya devrini etkileyebilecek faktörleri belirlemek amacıyla hazırlanıyor. Satın alma kararının verilmesi aşamasında, satın alınacak mülkle ilgili eksiksiz bilgilenme sağlayan "Teknik İnceleme Raporu", gayrimenkulün fotoğrafları ile uzman yorumunu da içeriyor.

Yatırımcının Riskini Azaltıyor
Bu rapor sayesinde mülkün devrine engel bir durum olup olmadığı, ipotek, haciz, tedbir, kira şerhi, irtifak hakları gibi satışı son dakika riske sokabilecek olumsuzluklar bulunup bulunmadığı, yapının krediye uygunluğu gibi konular önceden netleştirilip açığa çıkarılmış oluyor.

Ayrıca tapu kayıtlarına göre, satışa konu olan gayrimenkulün doğru bağımsız birim olup olmadığı, gerçek metrekaresinin ve adresinin ne olduğu, ruhsat ve iskan, kat irtifakı ve kat mülkiyeti durumunun ne olduğu, iskan alınmasına engel olup olmadığı, binaya kaçak eklemeler bulunup bulunmadığı, Teknik Analiz Raporu ile önceden sağlıklı biçimde anlaşılabiliyor.
NTVMSNBC Emlak


Geri Dön