28 / 03 / 2024

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'ne destek sağlanıyor!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'ne destek sağlanıyor!

Türkiye’de kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezleri, 2003 yılından bu yana 4.1 milyar liralık vergiden muaf oldu. Kurulan 61 bölgenin 46’sı faaliyete geçti.




BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne 2003-2015 yılları arasında toplam 4 milyar 91 milyon 236 bin 932 lira vergi muafiyeti sağlandığını belirterek, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ni desteklemeye devam edeceğiz, söz konusu bölgelerin de ekonomiye katkısı sürecek, Türkiye teknoloji ile büyüyecek” dedi. 

 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin 2001 yılında yürürlüğe giren “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu” ile kurulmaya başlandığını hatırlatan Işık, 2001 yılından bu yana toplam 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulduğunu söyledi. Bölgelerden 46’sının faaliyette olduğunu belirten Işık, 15’inin ise altyapı çalışmalarının devam etmesi nedeniyle henüz faaliyete geçmediğini kaydetti. Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne sağlanan muafiyetlerin, Katma Değer Vergisi (KDV), kurumlar vergisi, personel gelir vergisi ve Ar-Ge personelinin sosyal güvenlik kurumu (SGK) indirimlerinden oluştuğunu anlattı. 

 

10 kat arttı

 

SON 5 yıl içerisinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne sağlanan vergi istisnalarının 10 kat arttığına dikkati çeken Fikri Işık, “Şu anda dünyada Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne en çok destek veren ülkelerden biri Türkiye. Biz Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ni desteklemeye devam edeceğiz, söz konusu bölgelerin de ekonomiye katkısı sürecek, Türkiye teknoloji büyüyecek” diye konuştu.




Vatan



Geri Dön