25 / 04 / 2024

Teknopark İstanbul genişliyor!

Teknopark İstanbul genişliyor!

Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli milli projelerinin geliştirildiği Teknopark İstanbul genişliyor.



Türk inovasyon ekosistemine hizmet verdiği 5 yıl boyunca, ülke  ekonomisine 98 milyon dolar ihracat desteği veren merkezde, 3. etap binalarının da temeli atıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, önümüzdeki sene devreye alınacak yeni binalarla beraber teknoparkın  5 bin olan istihdamının 9 bine çıkması öngörülüyor.

AA muhabirine konuyla konuşan Teknopark İstanbul  Genel Müdürü Bilal Topçu, Teknopark İstanbul'un Türkiye’nin başta savunma  sanayisi olmak üzere havacılık/uzay, denizcilik, enerji, sağlık bilimleri gibi  kritik alanlarında yüksek teknoloji geliştirmeleri yapan 300’ü aşkın şirkete ev  sahipliği yaptığını belirtti.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SUNMAK ÜZERE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ" 

Topçu, geçen sene 24 milyon dolara yakın teknoloji ihracatına imza atan ve 5 bin kişilik istihdam sağlayan teknoparkta bin 500’ü aşkın milli proje  üzerinde çalışıldığını belirtti.

Temelini attıkları 3. etabın 2020 sonunda devreye alınmasını  planladıklarını söyleyen Topçu, "Teknopark İstanbul’da temelini attığımız  yapıların da tamamlanmasının ardından yaklaşık 5 bin olan istihdamımızı 9 bine  yükselteceğiz. 2013 yılının Aralık ayında kurulan ve geçtiğimiz 5 yılda toplam 98  milyon doları aşkın ihracat yapan Teknopark İstanbul; İstanbul ve çevresindeki  üniversitelerin araştırma kabiliyetlerini, nitelikli iş gücünü ve bölge  sanayisinin tecrübesini özellikle savunma sanayisine entegre ediyor." şeklinde konuştu.

Türk girişimcilik ekosistemine sundukları katkıyı katlamak için  teknolojik imkanların yanı sıra fiziksel olanakları da artırmaya çalıştıklarını söyleyen Topçu, şöyle konuştu:

"Daha çok şirkete destek vermek ve Türkiye’nin milli teknoloji  hamlesine katkı sunmak üzere büyümeye devam ediyoruz. Teknopark İstanbul’un 3.  Etap binalarının temelini attık. 28 bin 566 metrekarelik büyük bir arazi üzerine  konumlanan projenin inşaat alanı 113 bin metrekare. Bunun 10 bin metrekarelik  alanını da kuluçka merkezi olarak planladık."

BİNALARIN ÇEVRE DOSTU VE ENERJİ TASARRUFLU OLMASINA DİKKAT EDİLİYOR

Bilal Topçu, Teknopark İstanbul’da 3. Etap kapsamındaki binaların LEED  Gold sertifikasına uygun olarak inşa edildiğini belirterek, "Bu sertifikaya  uygun olarak çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan 3.  Etap yapı bloklarının her biri enerji üretimi, atık suların tekrar kullanımı ve  yağmur sularının geri kazanımı hususlarında kendi kendine yetecek şekilde  tasarlanıyor." deid.


Geri Dön