17 / 04 / 2024

Konya'nın kanalizasyon ağı genişliyor!

Konya'nın kanalizasyon ağı genişliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı Projesini tamamlamasıyla birlikte Konya'da kanalizasyon hizmet ağı daha da genişliyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı Projesi'yle Konya'da kanalizasyon hizmet ağı daha da genişliyor. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Konya'da su ve kanalizasyon çalışmalarını sorunsuz olarak gerçekleştirmeye devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün, maliyeti yaklaşık 11,2 milyon TL olan Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı inşasını tamamladığı belirtilerek, "Hattın uzunluğu 9 bin 687 metre olarak gerçekleşti. 


Hatta bin 400 mm CTP cinsi boru kullanıldı. Büsan Bölgesi Taşkın Önleme, Konya Ticaret Fuarı Genişleme Sahası, özel sanayiler bölgesi, Kayacık, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı, Aliya İzzet Begoviç Caddesi Bölgesinin kanalizasyon şebeke hizmeti projesi iki kısımdan oluşuyor. 


Projenin ilk etabı olan Aslım Caddesi Ana Kolektör Hattı tamamlandı. Bu hat sayesinde Büsan Bölgesi taşkınları önlenecek, Konya Ticaret Fuarı Bölgesi yeni genişleme sahası, özel sanayi bölgeleri ile Demir Caddesi ve  Ankara  Yolu, Aksaray Yolu ve Aslım Caddesi'nin çevirmiş olduğu bölgelere kanalizasyon şebeke hizmeti verilecek. Özel Sanayi Bölgelerime kanalizasyon hizmeti verildi. 


Ayrıca Demir Caddesi ile Ankara Yolu, Aksaray Yolu ve Aslım Caddesi'nin çevirmiş olduğu bölgenin kanalizasyon hizmeti tamamlandı. Aksaray Yolu'ndan başlayan çalışma Aslım Caddesi ve Keçili Kanalı paralelinden devam ederek Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesinde bulunan Arıtma Tesisleri'ne deşarj oluyor. İç şebeke çalışmaları ise yapılaşma oldukça devam edecek. Kayacık, Aşağı Pınarbaşı, Yukarı Pınarbaşı, Aliya İzzet Begoviç Caddesi Bölgesi'nin de kanalizasyon şebeke hizmeti alabileceği ikinci etap proje çalışmaları devam ediyor" denildi


Akşehir Postası 


Geri Dön